Κόλλησαν στο 0 Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ – Mεγάλη ανατροπή στη βαθμολογία!

           Στο μεγαλύτερο ντέρμπι του «Νησιού» και σε μια κρίσιμη αγωνιστική, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναδείχτηκαν ισόπαλες και άσφαιρες μένοντας στο 0-0. Οι πρωταθλητές Αγγλίας κατρακύλησαν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ οι Κόκκινοι Διάβολοι διατηρούν προσωρινά την πρωτιά στη βαθμολογία, έχοντας ταυτόχρονα και τη σοβαρή επιτήρηση της συμπολίτισσάς της.

           Το ματς ξεκίνησε με τη Λίβερπουλ ως γνωστόν να έχει την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα, όμως η «κρύα» τριάδα της επίθεσής της σε συνδυασμό με τις 3 σερί γκέλες σε ισάριθμες αγωνιστικές δεν της επέτρεψαν να βρει δίχτυα σε καμία ευκαιρία που της προέκυψε. Περιέργως, η πρώτη σημαντική φάση σημειώθηκε στο ’34, όταν ο Μπρούνο Φερνάντες εκτέλεσε το φάουλ που είχε κερδίσει προηγουμένως ο Σο κι έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Άλισσον. Το μοναδικό σουτ εντός εστίας για τη Λίβερπουλ σημειώθηκε ένα λεπτό αργότερα με τον Φιρμίνο να σουτάρει χωρίς δύναμη και χωρίς να δυσκολεύει τον Ντε Χέα.

           Μετά την ανάπαυλα ο ρυθμός ανέβηκε ελαφρώς, όμως και πάλι καμία ομάδα δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η πιο αξιόλογη φάση έγινε στο ’75, όταν ο Μπρούνο Φερνάντες βρέθηκε μόνος στο σημείο του πέναλτι έπειτα από το γύρισμα του Σο, όμως το πλασέ που έκανε δεν μπόρεσε να νικήσει τον Άλισσον. Στο ΄78, ο Τιάγκο επιχείρησε το μόνο σουτ που θα μπορούσε κανείς να πει ότι ανησύχησε τον Ντε Χέα, Screenshot_8όμως ο Ισπανός απέκρουσε με ευκολία το σουτ του συμπατριώτη του και στο ’82 ο Πογκμπάεκμεταλλεύτηκε την κόντρα της μπάλας πάνω στον Ρόμπερτσον και βρέθηκε σε τετ-α-τετ με τον βραζιλιάνο γκολκίπερ όμως να αποκρούει το δυνατό σουτ του Γάλλου και να στέλνει την μπάλα σε κόρνερ. Το παιχνίδι τελείωσε με τη Λίβερπουλ να έχει τα διπλάσια σουτ από τη Γιουνάιτεντ,όμως είχε συνολικά ένα σουτ λιγότερο στον στόχο, κάτι που δικαιολογεί την κάκιστη φόρμα στην οποία βρίσκεται τον τελευταίο καιρό με τους αμέτρητους τραυματισμούς.

            Με αυτή την ισοπαλία η Λίβερπουλ κατέληξε να βρίσκεται στην τέταρτη θέση κι απειλείται να μείνει προσωρινά εκτός τετράδας από την Έβερτον που έχει παιχνίδι λιγότερο και είναι στους δύο βαθμούς διαφορά, ενώ οι Κόκκινοι Διάβολοι συνεχίζουν το αήττητο σερί τους στο πρωτάθλημα κι εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη θέση, όμως βρίσκονται υπό την αυστηρή επιτήρηση της συμπολίτισσας Σίτι, η οποία έχει ένα παιχνίδι λιγότερο και με νίκη απέναντι στην Άστον Βίλα θα έχει την ευκαιρία να κλέψει την πρωτιά από την τοπική αντίπαλό της και να φέρει τα πάνω κάτω στο -ήδη γεμάτο εκπλήξεις- πρωτάθλημα.

 Θοδωρής Τράπαλης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης