Επίσκεψη σε έκθεση φωτογραφίας

P5200013 (17) [800x600]
Περισσότερες από 100 φωτογραφίες από περασμένες δεκαετίες με θέμα το ιστορικό 3ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ερμούπολης – Σύρου, έχουν συγκεντρωθεί και θα παρουσιαστούν στην έκθεση που θα φιλοξενείται από τις 19 Μαΐου στην αίθουσα Τέχνης Γ.& Ε. Βάτη.
Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από το αρχείο δεκάδων πρώην μαθητών του σχολείου, κυρίως από το 1960 και μετά, ενώ έχει συγκεντρωθεί και υλικό που αφορά στην κατασκευή του σπάνιου αυτού κτιρίου το 1939 από τον σημαντικό αρχιτέκτονα της εποχής, Πάτροκλο Καραντινό.
Τις εικόνες του χθες, συμπληρώνουν εικόνες του σήμερα, καθώς ειδικά για την έκθεση μέλη της Λέσχης Φωτογραφίας Σύρου έχουν αποτυπώσει την τωρινή κατάσταση του εγκατελημένου κτιρίου.
Η έκθεση με τίτλο Το 3ο της καρδιάς μας”, εικόνες και αναμνήσεις από το ιστορικό 3ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Σύρου, πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Σύρου – Ερμούπολης. Η έκθεση ωστόσο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμβολή των πρώην μαθητών που προσέφεραν το φωτογραφικό υλικό, καθώς και των μελών της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Σύρου, που αποδέχτηκαν την πρόταση των συλλόγων να φωτογραφίσουν το κτίριο.
πηγή : http://www.logotypos.gr
Το ΕΕΕΕΚ Ερμούπολης επισκέφθηκε την έκθεση φωτογραφίας και θαύμασε από κοντά τα έργα από το ιστορικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Σύρου

Σχολιάστε

Top