7ο Τεύχος - Ραδιοεφημερίδα

Ραδιοεφημερίδα Νοεμβρίου 2016

Ακούστε τη ραδιοεφημερίδα για το μήνα Νοέμβριο, η οποία μεταδόθηκε από το European School Radio την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016. Η θεματολογία περιλαμβάνει: Σχολικά νέα: επίσκεψη ομάδας καθηγητών και μαθητών στην πόλη Agropoli της Ιταλίας ....

bemyhero

Μεταμόσχευση μυελού των οστών και Εθελοντισμός

Τι είναι ο Μυελός των Οστών; Ο μυελός των οστών είναι το «εργοστάσιο» παραγωγής του αίματος και του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού. Είναι ο ρευστός ιστός που βρίσκεται κυρίως στα κόκκαλα της λεκάνης στο μέρος ….

duolingo

Duolingo: μάθε ξένες γλώσσες στον υπολογιστή σου

Το Duolingo είναι πλατφόρμα ελεύθερης εκμάθησης γλωσσών και εθελοντικής μετάφρασης κειμένων από τους χρήστες του. Η υπηρεσία είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε, καθώς οι χρήστες προοδεύουν δια μέσου των μαθημάτων τους, ταυτόχρονα βοηθούν στη μετάφραση ιστοσελίδων ….

edmodo

Edmodo: εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης για την τάξη

To EdModo είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που απευθύνεται σε μαθητές και καθηγητές. Σκοπός του είναι να προσφέρει έναν ασφαλή διαδικτυακό χώρο επικοινωνίας των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας μέσα από τον οποίο θα μπορούν να συνεργάζονται ….

electrocycle

Ανακυκλώστε την παλιά σας ηλεκτρική και ηλεκτρονική συσκευή

Η Ανακύκλωση των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) είναι η διαδικασία μετατροπής των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων σε προϊόντα ίδιας ή διαφορετικής χρήσης, αφού έχουν προηγηθεί συγκεκριμένα στάδια επεξεργασίας που έχουν ως αποτέλεσμα την ….

marathon

Ο Κλασσικός Μαραθώνιος της Αθήνας

Ένα από τα σπουδαιότερα αγωνίσματα των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων είναι ο Μαραθώνιος δρόμος (42.195μ.) που εισάγεται στο ολυμπιακό πρόγραμμα το 1896 ύστερα από την εισήγηση και αθλοθέτηση του καθηγητή Michel Breal της Σορβόνης, φίλου του ….

Lion_(2016_film)

LION και Citizenfour: οι κινηματογραφικές μας προτάσεις για το Δεκέμβριο

Μια ταινία και ένα ντοκιμαντέρ είναι οι κινηματογραφικές μας προτάσεις για την επόμενη εβδομάδα. Η ταινία που σας προτείνουμε είναι το LION, μια δραματική ταινία με πολύ καλές κριτικές, σε σκηνοθεσία του Γκαρθ Ντέιβις. Ο ….

Ε

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο σχολείο μας

Με την παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη γιορτή έκλεισε και φέτος για το σχολείο μας η χρονιά που φεύγει. Το πλούσιο πρόγραμμα της γιορτής περιελάμβανε κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που ερμήνευσαν οι μαθητές και μαθήτριες της ….

DSCN3687-1

Εκδρομή της Γ” Λυκείου σε Γιάννενα και Αργυρόκαστρο

Την τελευταία πολυήμερη εκδρομή τους ως μαθητές πραγματοποίησαν οι τελειόφοιτοι του Λυκείου Αρμενίου, που ταξίδεψαν για την καθιερωμένη πενθήμερή τους στα Ιωάννινα, ενώ εξόρμησαν και στην γειτονική Αλβανία. Μαθητές και συνοδοί επισκέφτηκαν τα αξιοθέατα της ….

armenews

Ραδιοεφημερίδα Δεκεμβρίου 2016

Στην εκπομπή του Δεκεμβρίου που μεταδόθηκε την προπαραμονή της πρωτοχρονιάς Παρασκευή 30/12, φιλοξενήσαμε συνέντευξη του συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή με αφορμή το βιβλίο του “Το 17ο κιβώτιο”, το οποίο και σας προτείνουμε να διαβάσετε. Η συνέντευξη ….