ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ

1)    Η εμπειρία που έζησες κατά την διάρκεια των Πανελληνίων εξετάσεων ήταν αυτό που περίμενες με βάση όλα αυτά που είχες ακούσει τα τελευταία χρόνια?

2)    Αισθάνθηκες άγχος τις τελευταίες μέρες?

Αν ναι, πώς το διαχειρίστηκες ?

3)    Αν μπορούσες να γυρίσεις πίσω τον χρόνο τι θα άλλαζες στην προετοιμασία σου?

4)    Τι συμβουλές θα έδινες στους μαθητές που πρόκειται του χρόνου να δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις  όσον αφορά την προετοιμασία τους?

Οι ερωτήσεις διατυπώθηκαν από την μαθήτρια της Β Τάξης του Τομέα Υγείας Έλλης Ντινιακού.

 

Συνέντευξη του Εμμανουηλίδη Χαράλαμπου

 1ος  στο τμήμα Οδοντιατρικής  ΕΚΠΑ

1)    Για να είμαι ειλικρινής δεν ήταν αυτό που περίμενα. Είχα γιγαντώσει την όλη διαδικασία στο μυαλό μου και τελικά ήταν απλές εξετάσεις μαζί με τους γνωστούς μου, όπου εάν κατάφερνες να διαχειριστείς το άγχος μπορεί και μέχρι να έρθουν τα θέματα να γελούσες.

2)    Σαφώς και αισθάνθηκα άγχος  τις τελευταίες μέρες και το μόνο που έκανα για να το αντιμετωπίσω ήταν να πω στον εαυτό του ότι  έκανα ό,τι μπορούσα και ό,τι ήταν να γίνει, θα γινόταν.

3)    Θα προσπαθούσα κυρίως στην αρχή της χρονιάς να ήμουν λίγο πιο ψύχραιμος, γιατί η έλλειψη ψυχραιμίας με οδήγησε στην υπερβολική εξάντληση.

4)    ‘Όχι, ότι είμαι και ειδικά επάνω στο θέμα, αλλά το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι: να διαβάζεις συστηματικά χωρίς να αφήνεις κενά και αυτό που θέλεις να πετύχεις είναι στο τέλος της ημέρας να είσαι ικανοποιημένος με τον εαυτό σου, για τον εαυτό σου μόνο και για κανέναν άλλο.

Συνέντευξη της  Σπύρου Ευγενίας, επιτυχούσας στο τμήμα  Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πάτρας

1)    Νομίζω πως ναι. Η πραγματικότητα ήταν πολύ κοντά σε αυτά που είχα ακούσει σχετικά με τις εξετάσεις. Ήμουν όμως προετοιμασμένη κατάλληλα και αντιμετώπισα τις συνθήκες των εξετάσεων με αρκετή επιτυχία νομίζω.

2)     Το άγχος και η αγωνία ήταν ιδιαίτερα έντονη τις τελευταίες ημέρες. Η καλή προετοιμασία, η υποστήριξη από το οικογενειακό περιβάλλον και από τους καθηγητές μου, με βοήθησαν να το ξεπεράσω.

3)    Τίποτα. Το μυστικό της επιτυχίας είναι η μελέτη, η κατανόηση και η σωστή συνεργασία με τους καθηγητές.

4)    Από την δική μου εμπειρία, θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχουν ξεκάθαροι στόχοι, σωστή προετοιμασία, μελέτη και συνεργασία με τους καθηγητές. Θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά εμπιστευτείτε την προσπάθεια σας και πιστέψτε στον στόχο σας. Φυσικά μην ξεχνάτε τις στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης