Γράμμα σ΄ έναν… ανεπιθύμητο φίλο

γραμμα-300x194

 

29/1/2021

Μισητέ πανωλέθριε κορονοϊέ,
Ελπίζω όσο περνάει ο καιρός και οι άνθρωποι εφαρμόζουν όλοι τα μέτρα προστασίας, εσύ να εξοντώνεσαι και σύντομα να πάρεις την αόρατη αέρινη καταστροφική μάζα σου και να εγκατασταθείς σε έναν άλλο πλανήτη, ώστε να μην προκαλείς κακό σε κανέναν.
Είμαι μια μαθήτρια της Γ’ γυμνασίου και ο λόγος που αποφάσισα να σου στείλω αυτή την επιστολή έχει να κάνει με τη σύντομη επιστροφή μου πίσω στα θρανία, αλλά και γενικότερα στην προηγούμενη όμορφη καθημερινότητά μου που τώρα νοσταλγώ τόσο πολύ.
Τότε τα πάντα ήταν διαφορετικά. Όλα γύρω μού φαίνονταν τόσο συνηθισμένα, πολλές φορές και ανιαρά. Κάθε φορά που έβγαινα έξω, έβλεπα τους ανθρώπους βιαστικούς με κολλημένα τα πρόσωπα στα ρολόγια τους, για να μην αργήσουν στη δουλεία τους, έβλεπα μαγαζιά γεμάτα κόσμο και δρόμους γεμάτους οχήματα, που πνίγονταν στο καυσαέριο και το μποτιλιάρισμα. Έβλεπα πρόσωπα άλλοτε θλιμμένα κι άλλοτε χαρούμενα, άλλοτε αγχωμένα κι άλλοτε χαλαρά. Πάρκα γεμάτα κόσμο με παιδικές χαρούμενες φωνές. Τώρα, όμως, τα πάντα έχουν αλλάξει. Οι άνθρωποι δε βγαίνουν έξω από τα μικρά στριμωχτά σπίτια τους, που μοιάζουν με αποπνικτικά κουτιά, κι όταν βγαίνουν είναι όλοι τους τόσο ανέκφραστοι και μουντοί. Φοράνε μάσκες και τα μάτια όλων είναι τόσο χλωμά και ανόρεχτα…
Θα ήθελα, λοιπόν, να σε παρακαλέσω να μείνεις μακριά από μένα και τα πρόσωπα που αγαπώ και για να σε κρατήσουμε όλοι μακριά μας φοράμε μάσκα, κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις, πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας και τα απολυμαίνουμε τακτικά.
Ελπίζω να γίνουν όλα όπως και πριν και να μπορέσω σύντομα να δω ξανά τους παππούδες μου, που τόσο πολύ μου λείπουν, να ξαναγκαλιάσω τους φίλους μου, να τους εκμυστηρευτώ μυστικά, να βγω μια βόλτα μαζί τους, να βγούμε πολλές φωτογραφίες, να πούμε ανέκδοτα και να γελάσουμε, να ‹‹πειράξουμε›› ο ένας τον άλλο και τέλος, να δω με μάτια διάπλατα τον κόσμο, να ’ρθω ξανά σε επαφή με τη φύση και να αντικρύσω έπειτα από πολύ καιρό το κατακόκκινο ηλιοβασίλεμα.

Υ.Γ: Μακάρι να λάβεις εις γνώση τα παραπάνω και να φύγεις όσο το δυνατόν ανώδυνα γίνεται, μαζί με τον ολέθριο θρίαμβό σου.

Με απέχθεια,
Ν.Τ.

ΝΑΣΙΑ ΤΣΙΤΣΙΓΑΝΗ

Πηγή εικόνας: https://gr.depositphotos.com

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Γράμμα σ΄ έναν… ανεπιθύμητο φίλο"

Σχολιάστε

Top