Εξωγήινοι

ΑΠΟ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΣΣΗΡΟΥ - Απρ• 06•15

 images

Θα μπορούσαμε να πούμε με σιγουριά ότι η ληξιαρχική πράξη γέννησης των UFO, τοποθετείται στο έτος 1947.

Ήταν 24 Ιουνίου της χρονιάς εκείνης όταν ο Κένεθ Άρνολντ, κάτοικος μίας μικρής πόλης του Αϊντάχο των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ βρισκόταν σε πτήση, διέκρινε κάποια στιγμή μέσα από το σκάφος του εννέα λαμπερά αντικείμενα να πετούν σε ύψος 3.000 μέτρων με ταχύτητα 1.700 χιλιομέτρων την ώρα, μία ταχύτητα απίστευτα μεγάλη για εκείνη την εποχή (να υπενθυμίσουμε πως η ταχύτητα του ήχου στον αέρα είναι 1235 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ η ταχύτητα του υπερηχητικού Concorde ήταν 2160 χιλιόμετρα την ώρα). Στον Μπιλ Μπέκετ, δημοσιογράφο μίας τοπικής εφημερίδας που τον ερώτησε σχετικά, απάντησε ότι καθένα από τα παράξενα αυτά αντικείμενα στροβιλιζόταν όπως ένας δίσκος που χοροπήδα πάνω σε νερό.

 Αυτή η περιγραφή του Άρνολντ για το φαινόμενο αποδόθηκε από το δημοσιογράφο με τον όρο «ιπτάμενοι δίσκοι» και με αυτό τον όρο θα κάνουν την εμφάνισή τους στα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων των Ηνωμένων Πολιτειών.

130215182020_0467

Το ενδιαφέρον των Αμερικάνων ανέβηκε κατακόρυφα και πλέον ένας καινούργιος όρος αντικαθιστά τον αρχικό –ιπτάμενοι δίσκοι- και θα συμπεριλάβει όλα τα παράξενα αντικείμενα, για τα οποία άρχισαν να καταφθάνουν μαρτυρίες από την επόμενη κιόλας χρονιά. Όλα λοιπόν θα αρχίσουν να περιγράφονται ως UFO (Unidentified Flying Objects), ιπτάμενα δηλαδή αντικείμενα άγνωστης ταυτότητας.

thumbnail

Έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από τότε και στο αρχικό ερώτημα «εάν τα UFO είναι πραγματικά αντικείμενα ή παράγωγα του συλλογικού υποσυνείδητου», καμία πειστική απάντηση δεν έχει ακόμα δοθεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ιστορίες με τα UFO χάνουν το ενδιαφέρον τους από τη στιγμή που η εξέλιξη τους οδηγεί στην περιγραφή της «επαφής» με τα εξωγήινα όντα. Ενώ οι πρώτες αφηγήσεις για τις συναντήσεις με τους εξωγήινους ήταν πολλές, οι περιγραφές των «συναντήσεων» ήταν ανούσιες και παιδιάστικες (περιγράφονται ως πράσινα και γκρι ανθρωπάκια κλπ).

cartoon-vector-illustration-of-funny-alien-or-martian-comic-character-with-flying-saucer-or-spaceship-or-ufo_142562821

αρχείο λήψης

Αξίζει να αναρωτηθούμε γιατί τα UFO εμφανίστηκαν σε αυτή τη συγκεκριμένη ιστορική στιγμή; (Για να είμαστε ακριβείς αναφορές για την εμφάνισή τους υπάρχουν και παλαιότερα, όμως αυτή ήταν η πρώτη εμφάνιση, η βασιζόμενη σε καταγεγραμμένες μαρτυρίες.

Αν θυμηθούμε ότι ο Β Παγκόσμιος πόλεμος τελείωσε τόσο δραματικά το 1945, (δύο χρόνια πριν την «εμφάνιση» των UFO), θα μπορούσαμε να υποθέσουμε πως αποτέλεσαν ίσως το όνειρο για μία υπέρτατη πανάγαθη δύναμη που θα ήταν ικανή να ελέγχει την ανθρώπινη επιστήμη και να περιορίζει την παντοδυναμία της.

Προερχόμενοι από έναν τεχνολογικό παράδεισο, ξεφεύγουν από τα πλαίσια της ανθρώπινης επιστήμης και συχνά αψηφούν τους νόμους του Σύμπαντος, στους οποίους εμείς οι άνθρωποι πιστεύουμε.

Υποβάλλοντας μας την ιδέα της ύπαρξης ενός κόσμου πολύ μακρινού που δεν αγωνιά για το μέλλον, ενός κόσμου από όπου θα μπορούσαμε να ατενίζουμε το Σύμπαν, οι εξωγήινοι ενσαρκώνουν την ελπίδα της επιστήμης στον αγώνα της να ξαναβρεί τη χαμένη της αθωότητα…

et

Σε αντίθεση με αυτή τη «ρομαντική» άποψη για τα UFO και τους εξωγήινους, ο κορυφαίος φυσικός επιστήμονας Στήβεν Χώκινγκ μας προειδοποιεί πως οι εξωγήινοι είναι σχεδόν βέβαιο ότι υπάρχουν, αλλά οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφύγουν την επαφή μαζί τους!

017890364908733

Eίναι «απόλυτα λογική» η ύπαρξη ευφυούς ζωής εκτός του πλανήτη μας. Όμως, εάν κάποτε οι εξωγήινοι αποφάσιζαν να μας επισκεφτούν, αυτό θα είχε ολέθρια αποτελέσματα για τους ανθρώπους.

«Tα εξωγήινα όντα θα κάνουν επιδρομή στη Γη μόνο και μόνο για τους πόρους του πλανήτη. Αφού απομυζήσουν ό,τι τους ενδιαφέρει, τότε θα αποχωρήσουν.  Εάν οι εξωγήινοι μας επισκεφθούν, το αποτέλεσμα θα είναι όπως όταν Κολόμβος έφτασε στην Αμερική – oι ιθαγενείς δεν είχαν καλό τέλος. Aντί να προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με εξωγήινους, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποφύγουμε την επαφή. 

AIMILIA-ALIEN

Ας σκεφτούμε καλά, ας κοιτάξουμε μέσα μας για να δούμε πώς η ευφυής ζωή θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι που δεν θα θέλαμε να συναντήσουμε.

Χαλκίδου Ελευθερία

ΠΗΓΕΣ

  • «Η Μπανιέρα του Αρχιμήδη» S. Ortoli- N. Witkowski, εκδ. Σαββάλας
  • http://www.zougla.gr/kosmos/article/stiven-xoking-prosoxi-sta-radiominimata-gia-na-min-ksipnisete-tous-eksoginous

 

Σχολιάστε

Top