Κάτω ο εκφοβισμός!

ΑΠΟ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΣΣΗΡΟΥ - Απρ• 06•15

51WgXBTyp3L._SX940_

Στις 6 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, στο σχολείο μας προβλήθηκε μία ταινία σχετική με αυτό το θέμα: «Ίσως αύριο». Η ταινία που παρακολουθήσαμε αναφερόταν στο bullying που δεχόταν ένα παιδί από τους συμμαθητές του, για την εμφάνιση του αλλά και την καταγωγή του. Ακόμα, είδαμε τον τρόπο με τον οποίο αποφάσισε, μαζί με ένα φίλο του, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό. Ο μαθητής δε μιλούσε στους γονείς του για την κατάσταση που επικρατούσε. Αντίθετα προσπαθούσε να ξεπεράσει και να αντιμετωπίσει μόνος του αυτή τη δυσκολία. Όλο αυτό βέβαια δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Επιπλέον, γίνεται λόγος στην ταινία για το ρόλο και τη στάση των καθηγητών απέναντι στο πρόβλημα.

Η ταινία αυτή μου δημιούργησε έντονα συναισθήματα και κριτικές σκέψεις. Κατά τη γνώμη μου, οτιδήποτε συμβαίνει που δε μας αρέσει και μας φέρνει σε δύσκολη θέση είτε στο σχολείο, είτε οπουδήποτε αλλού, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να απευθυνθούμε σε κάποιον μεγαλύτερο που εμπιστευόμαστε και πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει. Δε θα πρέπει να μένουμε μόνοι σε τέτοιες στιγμές αφήνοντας τον οποιοδήποτε να καταστρέφει την καθημερινότητά μας και να επιδρά αρνητικά στηv ψυχολογία μας. Κάτι που μπορεί να μας φαίνεται πολύ δύσκολο να το ξεπεράσουμε και νιώθουμε ότι θα μας βασανίζει για πάντα, ένας μεγαλύτερος και πιο έμπειρος είναι πιθανό να το αντιμετωπίσει πολύ εύκολα σαν κάτι απλό ως και ασήμαντο. Έτσι θα πρέπει να μοιραζόμαστε οτιδήποτε μας απασχολεί.

Όσον αφορά το άτομο, από το οποίο ζητάμε τη βοήθειά του, θα πρέπει να είναι πολύ υπομονετικό με το πρόβλημα, αλλά και με εμάς. Καλό θα ήταν να προτείνει και να δοκιμάζει διάφορα πράγματα, τα οποία θα έχουν αποτελεσματικές λύσεις. Ακόμα, δε θα πρέπει να ρίχνει το φταίξιμο και να κατηγορεί το παιδί που έχει υποχρέωση να βοηθήσει, αλλά να προσπαθεί να τονώσει τη ψυχολογία του και να το ενισχύει με θετικές σκέψεις. Ουσιαστικά θα πρέπει να αποτελεί στήριγμα για αυτό. Εάν γίνουν πράξη όλα τα παραπάνω, το φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού πιστεύω ότι θα μειωθεί σημαντικά και πιθανόν θα εκλείψει.

 

Χαλκίδου Ελευθερία

Σχολιάστε

Top