Ενεργητικός Αντικαπνιστής

ΑΠΟ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΣΣΗΡΟΥ - Απρ• 06•15

images (1)

Στις 5/3/2015 ημέρα Πέμπτη όλες οι τάξεις του σχολείου συμμετείχαν στο πρόγραμμα « Ενεργητικός Αντικαπνιστής », που υλοποιείται από το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η κ. Σιδηροπούλου Μαρία και η κ. Αδαμίδου  Ασημένια, ιατροί της δημόσιας υγείας μας μίλησαν για την επικινδυνότητα της καπνιστικής συνήθειας.

Το τσιγάρο επηρεάζει τη σωματική κατάσταση, καταστρέφει τους πνεύμονες και κάνει τον άνθρωπο να κουράζεται πολύ εύκολα. Παράλληλα επηρεάζει και την ψυχική κατάσταση διότι προκαλεί εξάρτηση και δε χρειάζονται πάνω από τρία τσιγάρα για να εθιστεί κάποιος. Το τσιγάρο περιέχει πάρα πολλές χημικές ουσίες, όπως νικοτίνη, πίσσα (ίδια με αυτή που στρώνουν στους δρόμους), καθώς και ουσίες που βρίσκονται και στα εντομοκτόνα.

Στο τέλος μας δόθηκε η ευκαιρία να υποβάλουμε ερωτήσεις και οι απαντήσεις που πήραμε μας έλυσαν όλες τις απορίες που είχαν προκύψει. Εγώ προσωπικά γνώριζα ότι το τσιγάρο είναι βλαβερό για την υγεία, αλλά έμαθα και νέα πράγματα, τα οποία μετέφερα στη συνέχεια στην οικογένεια μου. Πιστεύω πως αυτή η ενημέρωση βοήθησε όλα τα παιδιά και στο μέλλον θα σκεφτούν πολύ σοβαρά να αρχίσουν το κάπνισμα.

 

Τζελέπη Μαρία

Σχολιάστε

Top