Εκδρομή στο Cosmos

ΑΠΟ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΣΣΗΡΟΥ - Απρ• 06•15

images2

Μία ηλιόλουστη μέρα, στις 13 Μαρτίου, πήγαμε στο Cosmos, όπου φτάσαμε στις 9:30΄. Η ταινία «Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ» άρχιζε στις 10:00΄. Μόλις φτάσαμε όλα τα παιδιά αγοράσαμε κάτι να φάμε. Όταν ήρθε η ώρα οι καθηγητές μας, μας φώναξαν για να μπούμε στην αίθουσα. Καθίσαμε στις θέσεις μας γιατί σε λίγο θα άρχιζε η ταινία.

Το έργο αναφερόταν σε έναν άνθρωπο τον Στίβεν Χόκινγκ ο οποίος ήταν επιστήμονας και μελετούσε τα άστρα. Σε ένα πάρτι επιστημόνων, που είχε πάει, γνωρίστηκε με μια κοπέλα. Μετά από λίγα χρόνια ο άντρας έπαθε μια σοβαρή αρρώστια, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να μείνει ανάπηρος. Υπήρχε μάλιστα η πιθανότητα έπειτα από δύο χρόνια να πεθάνει. Μόλις το έμαθε η κοπέλα στενοχωρήθηκε και του είπε ότι θα τον βοηθήσει μέχρι το τέλος. Τα χρόνια περνούσαν και η κατάσταση της υγείας του χειροτέρευε. Τελικά έχασε και τη φωνή του και μπόρεσε να μιλήσει μέσω ενός μηχανήματος. Παρά την αρρώστια του έκανε οικογένεια και διακρίθηκε ως κορυφαίος επιστήμονας.

Η ταινία ήταν συγκινητική. Το έργο μας άρεσε γιατί δείχνει τη δύναμη που έχει η ελπίδα στη ζωή του ανθρώπου. Στο τέλος της ταινίας όλοι χειροκροτήσαμε ενθουσιασμένοι.

Όταν βγήκαμε από την αίθουσα οι καθηγητές μας άφησαν να κάνουμε για μία ώρα βόλτα στο Cosmos. Την βόλτα εμείς την εκμεταλλευτήκαμε για να πάρουμε πράγματα από τα μαγαζιά που χρειαζόμασταν για τα σπίτια μας. Στις 12:45 είχαμε συνάντηση στα λεωφορεία και στις 13:.45 επιστρέψαμε στο σχολείο.

 

Αντώνης Μπαταράκας – Κώστας Καρανίκος – Ραφαήλ Χίντρι

 

Σχολιάστε

Top