κατσούμπλες

ΑΠΟ: ΓΚΟΡΤΣΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Ιαν• 27•15

Από την Τασίνου Δήμητρα

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό σταρένιο αλεύρι
50-70 γραμ. μαγιά
χλιαρό νερό
λίγο αλάτι
λίγη ζάχαρη
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
μέλι
σουσάμι (προαιρετικά)
κανέλα
ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε διαλυμένη μαγιά σε χλιαρό νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε νερό μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός. Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για μια ώρα. Χτυπάμε ανά τακτά διαστήματα πολύ δυνατά με τα χέρια μας και αφήνουμε ξανά το μείγμα να φουσκώσει. Αυτό το επαναλαμβάνουμε 5-6 φορές για να γίνει αφράτο.
Τηγάνισμα:
Βάζουμε σε ένα μικρό βαθύ κατσαρολάκι αρκετό ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Παίρνουμε ποσότητα μείγματος με την παλάμη μας και με ένα λαδωμένο κουτάλι «κόβουμε» δημιουργώντας μικρά μπαλάκια.
Τέλος, γαρνίρουμε με μέλι και κανέλα.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

Σχολιάστε

Top