Η Ώρα του Κώδικα

hocΗ hour of code ώρα του κώδικα ήταν μια εκπαιδευτική εβδομάδα για την Επιστήμη Η/Υ & Πληροφορικής που διοργανώθηκε από της 9-15 Δεκεμβρίου 2013 από την Code.org τόσο στην Ελλάδα όσο και στον κόσμο ολόκληρο. Σε αυτήν την εβδομάδα όλοι οι άνθρωποι από όλον τον κόσμο είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν και να αποκτήσουν γνώση γύρω από την επιστήμη της πληροφορικής και να αναπτύξoυν ικανότητες δημιουργικότητας και καινοτομίας.

 
Όλοι οι άνθρωποι είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν μέσω τον απλών επιστημονικών δραστηριοτήτων και να καλλιεργήσουν την δημιουργικότητα τους και τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων και καινοτομίας.

 
Στο ΓΕΛ Τραγαίας πραγματοποιήθηκε αυτή η δράση με μεγάλη επιτυχία από σχεδόν όλα τα παιδιά του σχολείου. Κάποια παιδιά από την Β λυκείου πήραν μέρος από το μάθημα επιλογής και την τεχνολογική κατεύθυνση, όπου ήμουν και εγώ.
codeΑυτή η ώρα ήταν αρκετά διασκεδαστική για εμάς καθώς ο τρόπος πραγματοποιήσης της ήταν αρκετά εύκολος. Συμμετείχαν όλα τα παιδιά με αρκετή καλή διάθεση και πολύ γέλιο. Ο καθηγητής μας δεν μας βοηθούσε καθώς είχε την ορθή άποψη πως με το να βοηθήσει δεν θα μας ωφελήσει πουθενά παρά μόνο να περνάμε εύκολα τα στάδια.
Η γνώμη μου είναι πως όλοι θα έπρεπε να συμμετάσχουν ακόμα και ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ.. γιατί ήταν μια αρκετά δημιουργική ώρα.

 

Τελιώνοντας αξίζει να αναφερθεί ότι η ώρα του κώδικα στηρίχθηκε από τον πρόεδρο τον ΗΠΑ, ο οποίος ανέφερε τα εξής :
“Μην αγοράσετε μόνο ένα νέο βιντεοπαιχνίδι,
αλλά φτιάξτε ένα!  Μην κατεβάσετε μόνο την τελευταία έκδοση μιας εφαρμογής, αλλά βοηθήστε στο σχεδιασμό της.
Μην παίζετε μόνο παιχνίδια στο τηλέφωνό σας, αλλά επιχειρήστε να το προγραμματίσετε!”.

.. γιατί στην εποχή που ζούμε έχουμε αρκεστεί στο έτοιμο χωρίς να μας ενδιαφέρει ο τρόπος με τον οποίο δημιουργείτε.

Κυριακή Ανδρή

Σχολιάστε

Top