Η Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

SID2014_LogoΣτις μέρες μας γίνεται πολύς λόγος στον αν υπάρχει ασφάλεια στο διαδίκτυο .

 

Το διαδίκτυο είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο μέσω του οποίου συνδέονται οι υπολογιστές και δίκτυα υπολογιστών που είναι εγκατεστημένα σε Πανεπιστήμια, βιβλιοθήκες, επιχειρήσεις, ιδρύματα και οργανισμούς και επιτυγχάνεται η μεταξύ τους επικοινωνία, καθώς και η παροχή στο χρήστη διαφόρων υπηρεσιών.
Έτσι το διαδίκτυο έχει ως θετικές συνέπειες την επικοινωνία μεταξύ ατόμων από όλο τον κόσμο, την παγκόσμια ενημέρωση χωρίς λογοκρισία. Ακόμη, ιδιαίτερα για τους νέους είναι ένα μέσω ψυχαγωγίας και απασχόλησης του ελεύθερου χρόνο, δίνει τη δυνατότητα για διευκόλυνση της επιστημονικής έρευνας, με την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας μεταξύ Πανεπιστημίων, ινστιτούτων και ερευνητικών κέντρων.

 
Οι αρνητικές συνέπειες είναι η παραπληροφόρηση, για αυτό και ο χρήστης δεν μπορεί να κρίνει το ουσιώδες από το επουσιώδες, πνίγεται στον ωκεανό των πληροφοριών. Υπάρχει σε μεγάλο βαθμό η αντικατάσταση των ανθρώπινων σχέσεων, ο εθισμός και η εξάρτηση από τον Η/Υ. Ως γνωστόν τα πάντα παρακολουθούνται ειδικότερα το facebook, και οι άλλες παρόμοιες ιστοσελίδες, που υπάρχει παραβίαση των προσωπικών σου στοιχείων που καθένας θα μπορεί να εισχωρήσει στο λογαριασμό σου και να κάνει ότι θέλει. Όπως είναι οι χάκερς οι οποίοι μπορούν να πάρουν/κλέψουν απόρρητες πληροφορίες και να γράψουν υβριστικά και πρόστυχα λόγια.

 
Επιπλέον υπάρχει παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο. Με αυτό εννοούμε την διακίνηση παιδικής πορνογραφίας, τη προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, την προτροπή σε αυτοκτονία, την εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση, το ρατσισμό και τη ξενοφοβία, τη παραβίαση προσωπικών δεδομένων, την οικονομική απάτη, την παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας και την αποστολή μη ζητηθέντων ηλεκτρονικών μηνυμάτων (spam).

 
Τέλος θα ήθελα να σας προτείνω να είστε πάρα πολύ προσεκτικοί, επιφυλακτικοί και να μην δίνεται πολλά στοιχεία που αφορούν τη ζωή σας, αλλά και ούτε να μιλάτε σε αγνώστους! Άλλωστε το διαδίκτυο λόγω της τεράστιας φήμης που έχει χρησιμοποιείται από πάρα πολλούς ,γνωστούς και άγνωστους ανθρώπους, και είναι αναγκαίο προσέχουμε την κάθε μας κίνηση! Επειδή τα πάντα επιβλέπονται και γίνονται παρανομίες για οτιδήποτε παράξενο ή περίεργο καλό θα ήταν να ενημερώσετε την ειδική συμβουλευτική γραμμή SAFELINE, του οποίου δουλειά είναι να βοηθάει τους διαδικτυακούς!!

 Μ.Κ.

Σχετικές Σελίδες:

Σχολιάστε

Top