Tα επαγγέλματα του μέλλοντος

Με την πάροδο του χρόνου, η τεχνολογία εξελίσσεται, με αποτέλεσμα σε λίγα χρόνια να είναι αναγκαία στην καθημερινότητά μας. Η πρόοδος αυτή σχετίζεται έμμεσα με την πορεία των επαγγελμάτν, καθώς συμβάλλει στη δημιουργία νέων.

Ένα επάγγελμα που ενδέχεται να εξασκηθεί στο μακρινό μέλλον είναι η ξενάγηση στο διάστημα. Στις μέρες μας υπάρχουν οδηγοί, είτε διαδικτυακοί, είτε διαδραστικοί, που μας ξεναγούν σε διάφορους τόπους της γης. Σε κάποια χρόνια θα μπορούμε να περιηγηθούμε και σε μέρη εκτός γης, με τη βοήθεια των διαστημικών ξεναγών.

Πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας, ασχολούνται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), από όπου εισπράττουν χρήματα. Μέσα από τις δράσεις τους προσπαθούν να διασκεδάσουν τον κόσμο ή και να προωθήσουν κάποιο προϊόν. Σε συνδυασμό με την εικονική πραγματικότητα, έναν άλλο τομέα ο οποίος εξελίσσεται, θα δημιουργηθεί ένα νέο επάγγελμα, ο influencer εικονικής πραγματικότητας. Έτσι οπ κόσμος θα μπορεί να ψυχαγωγείται πιο άμεσα.

Τέλος ένα επάγγελμα του μέλλοντος είναι οι λεγόμενοι «κάθετοι αγρότες». Οι αγρότες αυτοί καλλιεργούν φρούτα και λαχανικά σε έναν ουρανοξύστη. Η δημιουργία αυτού του επαγγέλματος θα βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για το περιβάλλον, αλλά και στην πιο εύκολη διάθεση των προϊόντων αυτών, αφού οι ουρανοξύστες βρίσκονται εντός των πόλεων.

Τα μελλοντικά επαγγέλματα σίγουρα θα είναι πιο αναπτυγμένα, αλλά δεν θα πάψουν να έχουν κάποιες ομοιότητες με τα σημερινά. Τόσο η τεχνολογία, όσο και οι επιστήμες εμφανίζουν μεγάλη πρόοδο και προσπαθούν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Συντάκτριες άρθρου: Εύα Λαγουδάκη και Δήμητρα Δεσποτάκη

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/finance/703484/ta-epangelmata-tou-mellontos/

Υποβολή απάντησης