Δράση ομίλου: Μαθαίνω τα επαγγέλματα

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Μαθαίνω τα Επαγγέλματα» στο πλαίσιο του ομίλου «Σχολική Εφημερίδα», με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κυρία Ιωάννα Κασίμη σε συνεργασία με τον όμιλο «Επιχειρώ και Δημιουργώ» με υπεύθυνη την κυρία Αθηνά Κοκκόρη. Την εκδήλωση παρακολούθησαν και οι μαθητές και μαθήτριες των ομίλων «Αστρονομίας» και «Μυθολογίας».

Οι γονείς, που μας έκαναν την τιμή να παρουσιάσουν τα επαγγέλματά τους, ήταν ο κύριος Βρυσάς (σχεδιαστής microchips), η κυρία Καβραλογάκη (σύμβουλος ψυχικής υγείας), ο κύριος Κοκκαλιάρης (Υπεύθυνος Δεοντολογίας και Συμμόρφωσης) και η κυρία Αγορέλη (Ιδιοκτήτρια κέντρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών).

Οι μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ομιλητές και τους έκαναν πολλές ερωτήσεις: γιατί διάλεξαν αυτό το επάγγελμα, εάν αυτό ήταν που ονειρεύονταν να κάνουν στη ζωή τους, εάν το επάγγελμα που εξασκούν έχει σχέση με τις σπουδές τους κλπ.

Δεν είχαμε όμως μόνο την ευκαιρία να μάθουμε για τα συγκεκριμένα επαγγέλματα, αλλά κυρίως ότι πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα της εποχής που απαιτεί ευελιξία καθώς και εργασιακή κινητικότητα. Κυρίως όμως μπορέσαμε να κατανοήσουμε ότι ποτέ δεν είναι αργά να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας και ποτέ δεν παύουμε να ψάχνουμε για αυτό που πραγματικά μας ικανοποιεί και μας αρέσει.

Τις συνεντεύξεις και τις παρουσιάσεις μπορείτε να τις βρείτε στη στήλη συνεντεύξεις αυτού του τεύχους.

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης