Eκπαιδευτική εκδρομή του Πρότυπου Γυμνασίου Ιλίου στη «Λυρική Σκηνή»

Στις 11/11/2022 οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας παρακολούθησαν την παράσταση «Τα μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά στη Λυρική Σκηνή.

Η παράσταση ήταν ένα παραμύθι και με πρωταγωνιστή έναν πολύ φιλοχρήματο βασιλιά. Ο βασιλιάς, με το όνομα Αρπατίλαος, υποχρέωνε τους υπηκόους του να δουλεύουν όλο και περισσότερο, ώστε να αποκτήσει ο ίδιος πετράδια και πλούτο. Μέσα από τις απαγορεύσεις και τους νόμους που είχε επιβάλει για την εργασία και τα εργοστάσια, μετέτρεψε την ζωή των πολιτών της Ουρανούπολης σε μια γκρίζα κόλαση. Γι΄αυτό και όλοι τον μισούσαν και του διαμαρτύρονταν. Τότε εκείνος με την βοήθεια των συμβούλων του, τους ξεγέλασε και τους ανάγκαζε να κοιμούνται τα βράδια σε μαξιλάρια που προκαλούσαν αποτρόπαιους εφιάλτες. Δεν ήξεραν όμως, ότι κάπου μακριά από το παλάτι, σ’ ένα ταπεινό σχολείο, ξεκίνησε μια αντίσταση απο μερικούς μαθητες και έναν εμπνευσμένο καθηγητή, που  ήταν αποφασισμένοι να ξαναβρούν τα χαμένα τους όνειρα.

Η εντύπωση που μας άφησε ο χώρος της Λυρικής Σκηνής, αλλά και η ίδια η παράσταση ήταν εξαιρετικές. Ο χώρος που αντικρύσαμε, όταν μπήκαμε στη Λυρική Σκηνή μας άφησε αρχικά άφωνους. Ήταν πολύ εκθαμβωτικός και μεγαλοπρεπής, με πολλές θέσεις και φώτα και μας προκαλούσε δέος. Υπήρχε μια μεγάλη σκηνή και μπροστά από αυτήν βρισκόταν η ορχήστρα, η οποία αποτελούνταν από μουσικούς που έπαιζαν καθ’ όλη την διάρκεια της παράστασης. Τέλος η παράσταση ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα, παρόλο που απευθυνόταν σε παιδιά πιο μικρής ηλικίας και ήταν αρκετά μεγάλη σε διάρκεια.

Αρθρογράφος: Λουκία Μέζη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης