Σκέψεις με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη από τη Δέσποινα Κωνσταντινίδου

Ελλάδα, χώρα του φωτός!!!

Η αλήθεια είναι πως η χώρα μας έδωσε τα φώτα του πολιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν πατέρες της ιατρικής, των μαθηματικών και της φιλοσοφίας. Πάντα με ήθος και σεβασμό.

Και ερχόμαστε στις μέρες μας, στο σήμερα. Υπάρχουν λαμπρές προσωπικότητες, άνθρωποι των τεχνών, των γραμμάτων, του αθλητισμού και των επιστημών που έχουν σηκώσει πολύ ψηλά το γόητρο και την περηφάνια αυτής της χώρας.

Δυστυχώς όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά. Εκείνη που γεμίζει απογοήτευση την ψυχή και το μυαλό των Ελλήνων.   Ένα σάπιο πολιτικό σύστημα που σαν στόχο έχει μόνο τα προσωπικά συμφέροντα αυτών που το εκπροσωπούν.   Η δικαιοσύνη μοιάζει ανύπαρκτη . Εγκλήματα αποσιωπούνται και οι ένοχοι κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανενόχλητοι.

Όταν ο πέλεκυς της δικαιοσύνης είναι έτοιμος να χτυπήσει σε βάθος, ένα χέρι συμφέροντος το σταματάει. Για να μην τιμωρήσει τους ενόχους, να μην βγάλει την αλήθεια στο φως και να μην ξεριζώσει το άδικο.

Είναι αληθινά εντυπωσιακό πως η χώρα μας, αν και θεωρείται ευρωπαϊκή χώρα, δεν διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές στην μαζική μετακίνηση των πολιτών της. Έχουμε παρωχημένη τεχνολογία στις εγκαταστάσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς , αναξιοκρατία στην επιλογή προσωπικού και αδιαφορία για την οριστική λύση των προβλημάτων που προκύπτουν. Η νοοτροπία αυτή έχει οδηγήσει σε ολέθρια αποτελέσματα. Ανευθυνότητα και κερδοσκοπία σε όλους τους τομείς, χωρίς να υπολογίζεται η ανθρώπινη ζωή.

Αυτή η χώρα των τακτοποιημένων θέσεων, από κάποιους που δρουν ανενόχλητοι , πρέπει να αλλάξει.   Να σεβαστεί, επιτέλους, τον άξιο άνθρωπο και να δώσει ευκαιρίες στο νέο , γεμάτο όνειρα άνθρωπο, να προοδεύσει.    Δεν χρειάζονται ευχές, πράξεις χρειάζονται!!!

 

Κωνσταντινίδου Δέσποινα Α2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης