Με τα Γαλλικά έχεις το avantage! από την εκπαιδευτικό Μαρία Δαραμήλα

  20 μαρτίου : Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας

Με τα Γαλλικά έχεις το avantage!

γράφει η καθηγήτρια Γαλλικής γλώσσας, Μαρία Δαραμήλα

Η Γαλλική είναι η μοναδική ίσως γλώσσα μετά την Αγγλική που ομιλείται και στις πέντε ηπείρους. Οι ρίζες της βρίσκονται στην Ελληνική και Λατινική και έχει συνεισφέρει σημαντικά σε αυτό που αποκαλούμε Ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Είναι η γλώσσα της Διπλωματίας, της Πολιτικής, της Νομικής, της Τέχνης και του Πολιτισμού, της τεχνολογίας και των αυτοκινήτων, της γαστρονομίας και της μόδας, της ομορφιάς και της υψηλής ραπτικής, η γλώσσα που σε κάνει να ξεχωρίζεις!

Τα Γαλλικά είναι η επίσημη γλώσσα των Ολυμπιακών αγώνων, των ταχυδρομείων καθώς και πολλών Διεθνών Οργανισμών.

Τα Πανεπιστήμια της Γαλλίας είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης σε ειδικότητες όπως Ιατρική, Φυσικές, Ανθρωπιστικές και Οικονομικές επιστήμες, Διοίκηση Επιχειρήσεων και πολλές άλλες.

Η Γαλλική γλώσσα έχει τροφοδοτήσει το 50% του σύγχρονου αγγλικού λεξιλογίου. Μαθαίνοντας γαλλικά μπορεί κάποιος να μάθει κι άλλες συγγενείς και εξίσου ευχάριστες γλώσσες, όπως τα ιταλικά και τα ισπανικά.

Είναι γλώσσα αναφοράς για τα 68 κράτη και κυβερνήσεις που έχουν ενταχθεί στον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας , τον δεύτερο σε μέγεθος παγκόσμιο οργανισμό έπειτα από τα Ηνωμένα έθνη.

Τα Γαλλικά είναι η γλώσσα των παγκόσμιων ιδανικών του Διαφωτισμού και των φιλοσόφων που συνέβαλαν στη διάδοση της ιδέας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ανά  τον κόσμο.

Τέλος, η χρήση των Γαλλικών συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση της γλωσσικής ποικιλότητας και περιορίζει τη γενικευμένη και αποκλειστική χρήση μιας και μόνο γλώσσας σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο.

Τι άλλο θέλει κάποιος, για να πειστεί να επιλέξει τα Γαλλικά;

Μάθε Γαλλικά, σου χρειάζονται…

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης