Κάπνισμα- Μαθαίνω να λέω Όχι. Μια εκπαιδευτική δράση κατά του καπνίσματος από την εκπαιδευτικό Ζωή Χρήστου

Κάπνισμα- Μαθαίνω να λέω Όχι. Μια εκπαιδευτική δράση κατά του καπνίσματος

γράφει η καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας  Ζωή Χρήστου

Στα πλαίσια του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α” Γυμνασίου ετοίμασαν και παρουσίασαν τις εργασίες τους για το κάπνισμα, μιας ιδιαίτερα σοβαρής μορφής εθισμού και τις βλαβερές επιπτώσεις του στην υγεία.

20240529_193639

Η ενασχόληση με το συγκεκριμένο θέμα βοήθησε πολύ στην ενημέρωσή τους σχετικά με την κατανόηση του προβλήματος, τις βλαβερές ουσίες του τσιγάρου,τον εθισμό και την εξάρτηση ,τις συνέπειες αναφορικά με την βιολογική δράση και την ψυχολογική επίδραση,τον αντίκτυπο που έχει το τσιγάρο στον περίγυρο-περιβάλλον των καπνιστών(παθητικό κάπνισμα),τους λόγους για τους οποίους κάποιος και ιδιαίτερα ένας έφηβος οδηγείται στο κάπνισμα,το ρόλο της οικογένειας και του σχολείου.

καπνισμα 2

Οι μαθητές -μαθήτριες μέσα από το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας, αφού παρακολούθησαν σχετικά ντοκιμαντέρ και έκαναν έρευνα στο διαδίκτυο, συγκέντρωσαν πληροφορίες  για το κάπνισμα και τις βλαβερές συνέπειες του και αποτύπωσαν το θέμα με εικαστικές δημιουργίες. Το υλικό που δημιουργήθηκε παρουσιάστηκε στη σχολική κοινότητα με  απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση  όσο το δυνατόν περισσότερων μαθητών.

Για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος αξίζει να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο:

Οι επιπτώσεις του καπνίσματος https://youtube.com/watch?v=4dWUyPoS6pw&si=M4JUduXaC4UXulYT

καπνισμα 3

20240530_083623

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης