Cake Pops Χιονάνθρωποι
γράφει η Ιωάννα Δούδαλη Γ6
Υλικά:
- 180 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 1 κ.γ. βανίλια, εκχύλισμα
- 2 κ.σ. κακάο
- 3 κ.σ. μέλι
- 85 γρ. τυρί κρέμα
- 200 – 250 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη, για την επικάλυψη
- 20 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη για το στόλισμα
- 7-8 οδοντογλυφίδες για κοκτέιλ
Εκτέλεση :
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι αμυγδάλου, τη βανίλια, το κακάο, το τυρί κρέμα και το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια- φορώντας γάντια μιας χρήσης- μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Στη συνέχεια, πλάθουμε 8 μπάλες των 20 γρ. και 8 μπάλες των 10 γρ., τις τοποθετούμε σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα, και βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
- Βουτάμε μια οδοντογλυφίδα στη λιωμένη σοκολάτα και περνάμε μια μεγάλη μπάλα, μετά μια μικρή, βουτάμε τις οδοντογλυφίδες με τις μπάλες στη λιωμένη λευκή σοκολάτα και έπειτα αφήνουμε σε ένα πιάτο να κρυώσουν ελαφρώς και να σταθεί η σοκολάτα.
- Τέλος, χρησιμοποιούμε τη λιωμένη κουβερτούρα για να φτιάξουμε τα μάτια, το στόμα και τα κουμπιά στους χιονάνθρωπους.
- Σερβίρουμε τα cake pops χιονάνθρωπους ή τα φυλάσσουμε στο ψυγείο για αργότερα.