Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι από τις Αρχοντή Βασιλική και Βίντση Σταυρούλα

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ   ΓΕΜΙΣΤΑ   ΜΕ  ΡΥΖΙ  από τις Σταυρούλα Βίντση, Βασιλική Αρχοντή

Αφού πέρασαν οι Απόκριες και φάγαμε τα κοψίδια μας, μπήκαμε πλέον στην περίοδο της νηστείας της Σαρακοστής, η οποία θα μας οδηγήσει στο Άγιο Πάσχα. Θελήσαμε, έτσι, να σας προτείνουμε μια νηστίσιμη συνταγή, η οποία αποτελεί ένα ωραίο πιάτο για την ολοκλήρωση του σαρακοστιανού τραπεζιού σας.

 

Υλικά:

 

-          4-5 καλαμαράκια ολόκληρα καθαρισμένα

-          500 γραμμ. Ρύζι

-          2 ξερά κρεμμύδια

-          4 φρέσκα κρεμμυδάκια

-          λίγο μαϊντανό

-          λίγο άνηθο

-          σάλτσα από 2 ντομάτες

-          150 ml ελαιόλαδο

-          1/4 ποτήρι λευκό κρασί

-          4-5 φλ. Νερό

-          αλάτι, πιπέρι

-          λεμόνι για σερβίρισμα

 

 

Εκτέλεση:

ð  Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια. Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι τα κρεμμύδια, ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε.

ð  Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα καλαμαράκια μας με το μείγμα.

ð  Κλείνουμε με οδοντογλυφίδες το άνοιγμα τους για να μην φύγει η γέμιση. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και λίγο νερό και βράζουμε μέχρι να ροδίσουν.

ð  Διαφορετικά, τα βάζουμε σε ταψί με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθεί το ρύζι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

                                                                                                                      Σταυρούλα Βίντση Γ1

Βασιλική Αρχοντή   Γ1

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης