
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ από τις Σταυρούλα Βίντση, Βασιλική Αρχοντή
Αφού πέρασαν οι Απόκριες και φάγαμε τα κοψίδια μας, μπήκαμε πλέον στην περίοδο της νηστείας της Σαρακοστής, η οποία θα μας οδηγήσει στο Άγιο Πάσχα. Θελήσαμε, έτσι, να σας προτείνουμε μια νηστίσιμη συνταγή, η οποία αποτελεί ένα ωραίο πιάτο για την ολοκλήρωση του σαρακοστιανού τραπεζιού σας.
Υλικά:
- 4-5 καλαμαράκια ολόκληρα καθαρισμένα
- 500 γραμμ. Ρύζι
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- λίγο μαϊντανό
- λίγο άνηθο
- σάλτσα από 2 ντομάτες
- 150 ml ελαιόλαδο
- 1/4 ποτήρι λευκό κρασί
- 4-5 φλ. Νερό
- αλάτι, πιπέρι
- λεμόνι για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
ð Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια. Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι τα κρεμμύδια, ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε.
ð Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα καλαμαράκια μας με το μείγμα.
ð Κλείνουμε με οδοντογλυφίδες το άνοιγμα τους για να μην φύγει η γέμιση. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και λίγο νερό και βράζουμε μέχρι να ροδίσουν.
ð Διαφορετικά, τα βάζουμε σε ταψί με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθεί το ρύζι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Σταυρούλα Βίντση Γ1
Βασιλική Αρχοντή Γ1