Ταξίδια από τις Αδάμ Ζωή και Βάκια Γεωργία

Ξάνθη από τη Ζωή Αδάμ και τη Γεωργία Βάκια

Η Ξάνθη είναι πόλη της Θράκης, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Είναι χτισμένη στους πρόποδες της οροσειράς Ροδόπης. Η έκταση του Δ. Ξάνθης ανέρχεται σε 495,1 τ.χλμ. Ο πληθυσμός του Δήμου με βάση την απογραφή του 2011 ανέρχεται σε 65.133 άτομα. Απέχει 204.92km από την Θεσσαλονίκη δηλαδή 2 ώρες και 24 λεπτά.

Η Ξάνθη είναι το εμπορικό και πνευματικό κέντρο της περιοχής. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της, είναι η πολυπολιτισμικότητα και η αρμονική συνύπαρξη του χριστιανικού και του μουσουλμανικού στοιχείου. Η σύγχρονη πόλη αποτελεί πόλο έλξης για την καθημερινή ζωή. Καταστήματα, πλατείες, πάρκα, κέντρα διασκέδασης όπως καφέ, εστιατόρια, ταβέρνες κ.λ.π με υπέροχη αισθητική, ζαχαροπλαστεία με γλυκά τα οποία είναι γνωστά σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη με ιδιαίτερες γεύσεις όπως αυτή της καριόκας και του σαραγλί. Η διασκέδαση, άλλο ένα κομμάτι της καθημερινότητας, χαρακτηρίζεται έντονη. Διαθέτει μια ξεχωριστή ζωντάνια και πολυχρωμία: στέκια νεολαίας, κινηματογράφοι, μπαράκια κ.α.

Κάποια αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτείτε αν αποφασίσετε να βρεθείτε στην Ξανθή είναι η Παλιά Πόλη της Ξάνθης, Το Σπίτι της Σκιάς,ο Καταρράκτης Λειβαδίτης και το Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

 

 

Ζωή Αδάμ Γ1

Γεωργία Βάκια Γ1

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης