Τα νέα του σχολείου από την Άρτεμις Λαζαρίδου

Τα νέα του σχολείου

 

 Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ Γυμνασίου στο κινηματοθέατρο του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου

 Στα πλαίσια του μαθήματος «Νεοελληνική Γλώσσα» της Γ΄  Γυμνασίου και με αφορμή τα 100 χρόνια συμπλήρωσης από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου παρακολούθησαν την  ταινία «Σμύρνη μου, αγαπημένη». Είχαν τη δυνατότητα μέσα από την μυθοπλασία να νιώσουν το κλίμα της εποχής και να κατανοήσουν τη σύνδεση των ιστορικών γεγονότων  που οδήγησαν στην καταστροφή της Σμύρνης.

 

Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Το σχολείο μας για να τιμήσει την παγκόσμια μέρα δασοπονίας, που γιορτάζεται στις 21 Μαρτίου κάθε χρόνο, συμμετείχε στην δράση του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου- Κορδελιού και Βερτίσκου 

«Ενίσχυση οικολογικής συνείδησης και προώθηση περιβαλλοντικού εθελοντισμού» .

            Στην δράση συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες του Α5 και Α6 καθώς και οι μαθητές του Γ4 από την περιβαλλοντική ομάδα.

          Μαθητές και μαθήτριες παρουσίασαν τις δημιουργίες τους σχετικά με το θέμα «Τα οφέλη των δέντρων στην πόλη» βασισμένες στο εκπαιδευτικό υλικό του ΚΠΕ «Τα υπέροχα δέντρα». Μαθητές και εκπαιδευτικοί πήραν μέρος σε παιχνίδια με την καθοδήγηση καθηγητών του ΚΠΕ αλλά και συμμετείχαν στη φύτευση διαφόρων ειδών θάμνων και δέντρων στο σχολικό παρτέρι με την βοήθεια υπηρεσιών του Δήμου μας.

 Το πείραμα του Ερατοσθένη

«Ξαναμετράμε τη γη»

             Στα πλαίσια της εαρινής ισημερίας, που φέτος ήταν την Κυριακή 20 Μαρτίου, οι μαθήτριες και μαθητές της Α΄ Γυμνασίου στην αυλή του σχολείου μας, εκτέλεσαν το πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της γης και κατάφεραν με επιτυχία να μετρήσουν κατά προσέγγιση την περιφέρεια της γης. Με τη χρήση απλών μέσων, μέτρησαν το μήκος της σκιάς μίας ράβδου ενός μέτρου. Στη συνέχεια, με βάση τις μετρήσεις τους υπολόγισαν τη γωνία που σχηματίζουν οι ηλιακές ακτίνες με τη ράβδο και με τον κατάλληλο τύπο, κατέληξαν με εξαιρετική ακρίβεια στον υπολογισμό της περιφέρειας της Γης.

21η Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου συνομίλησαν  με τους καθηγητές τους γύρω από αυτό το σοβαρό θέμα. Μετά την προβολή μιας παρουσίασης οι μαθητές διερεύνησαν μαζί με τις καθηγήτριες τις διάφορες μορφές του ρατσισμού, τις αιτίες αλλά και τις καταστροφικές συνέπειες που έχει ο ρατσισμός σε ένα άτομο. Ο ρατσισμός είναι ένα φαινόμενο τόσο παλιό αλλά δυστυχώς είναι παρόν σε όλες τις φάσεις της ανθρώπινης ιστορίας.

 

21η Μαρτίου Παγκόσμια μέρα ποίησης

 Με αφορμή την παγκόσμια μέρα ποίησης, οι μαθητές  ανάρτησαν  διάφορα ποιήματα στους τοίχους του σχολείου, καθώς επίσης οι μαθητές και μαθήτριες της Γ τάξης δημιούργησαν ένα padlet με ποιήματα!

 https://padlet.com/sarrafimaria/Bookmarks

  

Δράση για την ενδοσχολική βία

 Στα πλαίσια της πρόληψης και αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας, προσκλήθηκε ο ψυχολόγος από το «Χαμόγελο του Παιδιού» κος Σωζόπουλος Χρήστος ο οποίος μίλησε για τον σχολικό εκφοβισμό, στις 7/2/2022 στα τμήματα Α2 και Α3, στις 17/3/2022 στα τμήματα Α1 και Α4 και στις 21/3/2022 στα τμήματα Γ1 και Β6. Κατά την διάρκεια αυτής της παρουσίασης, τα παιδιά συμμετείχαν λέγοντας τις δικές τους απόψεις και προτείνοντας λύσεις.

  

Και τώρα μια εξαιρετική διάκριση μιας μαθήτριας του σχολείου μας…

 Η μαθήτρια του σχολείου μας Καρυπίδου Ευδοκία πήρε μέρος στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας για το σχολικό έτος 2021-2022.  Ο διαγωνισμός είχε  τίτλο:

«Γαϊτανάκι ονειρεμένο, μ’ απηλιώτη άνεμο φερμένο, Κλώσε χρώμα να σκορπίζει, μια αγκαλιά για να ανθίζει»

 100 Χρόνια Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής – 100 Χρόνια Έμπνευσης από το Μεγαλείο του Μικρασιατικού Πολιτισμού

και  αφορούσε  το θέμα της  Μικρασιατικής Καταστροφής και του Μικρασιατικού Πολιτισμού.

Η επιτροπή καλλιτεχνικής αξιολόγησης, η οποία απαρτίστηκε από 18 εικαστικούς, αφού βαθμολόγησαν τα έργα στα ακόλουθα πεδία: αισθητική, αρμονία, έκφραση, καινοτομία, τεχνική, φαντασία, κατέληξε στα επικρατέστερα, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και το έργο της Καρυπίδου Ευδοκίας. Το έργο της ξεχώρισε ανάμεσα σε  3140 έργα από δεκάδες σχολεία και πολιτιστικούς φορείς!

            

Και για το τέλος η εκδρομή της Τρίτης Γυμνασίου στο Βόλο!

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας στις 9-11 Απριλίου 2022 πραγματοποίησαν τριήμερη εκδρομή στον Βόλο. Οι μαθητές μας με τη συνοδεία των καθηγητών  Θεοχαρόπουλου Αντώνη, Διευθυντή του σχολείου, Αναγνωστόπουλου Θεόδωρου,  Καρυπίδη Ιωάννη, Σμάγα Γιώτας και  Τακαβάκογλου Ζωής επισκέφτηκαν την όμορφη πόλη του Παγασητικού καθώς και σημαντικά αξιοθέατα της περιοχή (Σέσκλο, Διμήνι, πόλη του Βόλου, Πορταριά. Μακρυνίτσα, Αρχαιολογικό Μουσείο).Παράλληλα, με τις εκπαιδευτικές επισκέψεις οι μαθητές  είχαν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν και να μοιραστούν χαρούμενες  στιγμές με τους συμμαθητές τους. Έτσι, επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη χαρούμενοι και γεμάτη από εμπειρίες και εικόνες!

                                                                                                                      Άρτεμις Λαζαρίδου Γ4

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης