Αρνάκι λεμονάτο από τις Αρχοντή Βασιλική και Βίντση Σταυρούλα

Αρνάκι λεμονάτο

Καθώς πλησιάζει η Ανάσταση και το τέλος της νηστείας, πολλοί από αυτούς που τήρησαν τη νηστεία αλλά και από αυτούς που δεν την τήρησαν, ανυπομονούν να απολαύσουν ένα από τα πιο γευστικά εδέσματα του πασχαλινού τραπεζιού. Σας προτείνουμε λοιπόν την παρακάτω συνταγή.

Υλικά

Για το αρνάκι λεμονάτο

2 κ. αρνί

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1/3 φλ. ελαιόλαδο

2 λεμόνια (χυμό)

2 δαφνόφυλλα

1 κ.γ. αλάτι κοφτό

Πιπέρι

Πατάτες για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

 

  • Ζεσταίνουμε πρώτα σε μία πλασωτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνί μέχρι να πάρει ένα έντονο χρώμα ολόγυρα.
  • Προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο.
  • Προσθέτουμε νερό ίσα να σκεπαστεί το κρέας μας.
  • Αλατίζουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας
  • Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά το αρνάκι.
  • Προς το τέλος ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού.
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να πήξει η σάλτσα η οποία πρέπει να είναι πυκνή και μελωμένη.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης