Ταξίδι στην πανέμορφη Ρόδο από την Έλενα Χατούδη

   Ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας είναι η Ρόδος. Η Ρόδος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και ανήκει στα Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με τον πληθυσμό του νησιού πρόκειται για  το τρίτο μεγαλύτερο ελληνικό νησί. Η Ρόδος είναι το κατάλληλο μέρος για διακοπές, αφού έχει πανέμορφα αξιοθέατα που πίσω από αυτά κρύβεται και μία ιστορία.

  ΄καστρο Στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού βρίσκεται η πρωτεύουσα, η πόλη της Ρόδου. Εντός της Παλιάς Πόλης, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι από τις καλύτερες διατηρημένες πόλεις του κόσμου. Στο εσωτερικό των τειχών της Παλιάς Πόλης βρίσκονται αξιόλογα μνημεία από την Βυζαντινή εποχή.

   Ακόμα είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως κατά την Ρωμαϊκή περίοδο το άγαλμα της Ρόδου λεγόμενο Κολοσσός καταστράφηκε ολοσχερώς από σεισμό. Βρισκόταν στην είσοδο του λιμανιού της Πόλης, στη θέση των σημερινών δυο γνωστών ελάφιών. Ανήκει σε ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου.

   Πέρα από το κέντρο της πόλης, υπάρχουν κι άλλοι παραδοσιακοί οικισμοί του νησιού. Ένας από τους ξακουστούς οικισμούς είναι η Λίνδος. Τα γραφικά στενά σοκάκια, οι όμορφες παραλίες, η εξαιρετική θέα του πελάγους, αλλά κυρίως η ακρόπολη της Λίνδου που είναι χτισμένη πάνω στους οικισμούς, έχουν βγάλει την Λίνδο δημοφιλή τουριστικό προορισμό.Λίνδος

   Ακόμα το πιο όμορφο σημείο της Ρόδου είναι στις Πεταλούδες. Μια περιοχή όπου είναι γεμάτη με ξεχωριστές πεταλούδες μέσα σε ένα καταπράσινο λιβάδι. Οι πεταλούδες είναι ξεχωριστές διότι έχουν μια μικρή λεπτομέρεια στα φτερά τους. Όταν ξεκινάν το πέταγμά τους γίνονται κίτρινες κι όταν σταματούν γίνονται κόκκινες.

  prasonisi_rodos Τέλος ένα όμορφο τοπίο στα νοτιοανατολικά της Ρόδου έχει εντυπωσιάσει πολλούς τουρίστες. Το Πρασονήσι είναι ένας γεωλογικός σχηματισμός που μοιάζει με μικρό νησί. Λόγω μιας λωρίδας άμμου ενώνεται με το νησί της Ρόδου, τη διάρκεια του καλοκαιριού. Όμως τη διάρκεια του χειμώνα η άμμος καλύπτεται από την θάλασσα κι έτσι το Πρασονήσι με την Ρόδο χωρίζονται. Το ιδιαίτερο ακόμα χαρακτηριστικό του είναι ότι από την μια πλευρά που χωρίζονται η θάλασσα είναι φουρτουνιασμένη, ενώ από την αντίθετη πλευρά είναι ήρεμη.

   Η Ρόδος είναι από τα πιο ενδιαφέροντα νησιά που αξίζει να επισκεφτεί κανείς.

Έλενα Χατούδη Α4

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης