Ποτέ, μα ποτέ ξανά – Ψαραύτη Λίτσα από την Παυλίδου Δέσποινα

Η πρόταση μας για αυτό το μήνα είναι ένα βιβλίο της αγαπημένης μας συγγραφέως, Ψαραύτη Λίτσας. Το «Ποτέ, μα ποτέ ξανά» αναφέρεται στο επίκαιρο θέμα του διαδικτύου και των κινδύνων που πολλές φορές κρύβει. Η ηρωίδα του βιβλίου μας βλέπει όλη τη ζωή της να ανατρέπεται, όταν η οικονομική κρίση «βάζει λουκέτο» στο κατάστημα του πατέρα της. Αναγκάζονται να μετακομίσουν στο μικρό ισόγειο σπίτι των παππούδων της ενώ ο πατέρας της βυθίζεται στην κατάθλιψη και το αλκοόλ. Η μόνη χαρά της είναι το αγόρι που γνώρισε στο facebook, που τον εμπιστεύτηκε, που πίστεψε ότι την ερωτεύτηκε, αλλά που η σχέση τους θα έχει οδυνηρότατη εξέλιξη.

Πρόκειται για ένα δυνατό μυθιστόρημα που θίγει σύγχρονα θέματα και κυρίως τους κινδύνους που παραμονεύουν στον «ελκυστικό» κόσμο του διαδικτύου.

ΨΑΡΑΥΤΗ ΛΙΤΣΑ

     H Λίτσα Ψαραύτη είναι Ελληνίδα συγγραφέας. Γεννήθηκε τo 1936 και μεγάλωσε στη Σάμο και αφού ολοκλήρωσε τη φοίτησή της στο Πυθαγόρειο Γυμνάσιο σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στην Αθήνα Στη συνέχεια, εργάστηκε στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών καθώς και στην Αμερικανική Πρεσβεία της Αθήνας. Το πρώτο της βιβλίο εκδόθηκε το 1980. Έχει τιμηθεί με πολλά ελληνικά αλλά και διεθνή βραβεία, ενώ έχει λάβει σημαντικές κριτικές για τα έργα της. Είναι, επίσης, μέλος του πολιτιστικού σωματείου «Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου» καθώς και του σωματείου «Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά». Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του περιοδικού «Διαδρομές» αλλά και της Κριτικής Επιτροπής Κρατικού Βραβείου για την παιδική λογοτεχνία.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης