Τα νέα του σχολείου

 

Παρουσίαση δράσης  του σχολείου στη Διαδικτυακή Συνάντηση Εκπαιδευτικών με θέμα: «Ανθρώπινα Δικαιώματα &Εκπαίδευση» στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Εγώ & Εσύ Μαζί’ της Διεθνούς Αμνηστίας

Στη Διαδικτυακή Συνάντηση εκπαιδευτικών με θέμα: «Ανθρώπινα Δικαιώματα & Εκπαίδευση» στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Εγώ & Εσύ Μαζί’ της Διεθνούς Αμνηστίας που διοργανώθηκε στις 22/2/2023,  η φιλόλογος κ. Τακαβάκογλου Ζωή παρουσίασε τις δράσεις που υλοποίησε με μαθητές και μαθήτριες του προγράμματος για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Η εισήγηση είχε τίτλο: Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού – Μιλάμε για τα δικαιώματά μας!  και παρουσιάστηκαν δραστηριότητες  που σκοπό έχουν να γνωρίσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες τα άρθρα της Σύμβασης με έναν κριτικό και δημιουργικό τρόπο όπως με ομαδικές εργασίες,  με τη διεξαγωγή  έρευνας  για τα δικαιώματα του παιδιού καθώς και τη δημιουργία podcast με τίτλο: Τα δικαιώματά μας!

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023 – οι δράσεις του σχολείου μας

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.

  Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το σχολείο μας συμμετείχε στην καμπάνια «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» μέσα από μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων.

Γίναμε υποστηρικτές της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου μπαίνοντας στον χάρτη με τους υποστηρικτές της Ημέρας, που έμπρακτα ενώνουν τις φωνές τους μαζί μας για ένα ασφαλέστερο και ποιοτικότερο διαδίκτυο για εμάς και τα παιδιά μας.

Χάρτης υποστηρικτών SID

Αξιοποιήσαμε το  εκπαιδευτικό υλικό του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου με δράσεις μέσα στην τάξη. Ειδικότερα, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Σαράφη Μαρίας και Κωστινούδη Πολυξένης, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α και Β τάξης εφάρμοσαν δραστηριότητας από το πρόγραμμα «Γίνε ήρωας του διαδικτύου», ασχολήθηκαν με την παραπληροφόρηση, την ασφάλεια στο διαδίκτυο, έπαιξαν διαδραστικά παιχνίδια και  quiz.

Παρακολουθήσαμε τη διαδικτυακή εκδήλωση για τον εορτασμό της ημέρας με σχολεία από όλη την Ελλάδα την Τετάρτη 8/2/23. Συγκεκριμένα οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β τάξης ενημερώθηκαν για την παραπληροφόρηση και πως μπορούμε να προστατευτούμε στο διαδίκτυο μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση και παιχνίδια δραστηριοτήτων και γρίφων και επικοινώνησαν με συμμαθητές/τριές τους από όλη την Ελλάδα.

 

«Έκτορος και Ανδρομάχης ομιλία» – Γράμματα αγάπης (βλ. αναλυτικά άρθρο)

 Ραδιοφωνική εκπομπή της ομάδας δημιουργικής γραφής του σχολείου μας από τη φιλόλογο  κ. Σαράφη Μαρία

  Μπορείτε να απολαύσετε την εκπομπή  στο european school radio  την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 στις 20.30 μ.μ.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε το ραδιοφωνικό  spot και την εκπομπή: 

Έκτορος και Ανδρομάχης ομιλία- ραδιοφωνικό σποτ και εκπομπή στο european school radio

 

Επίσκεψη στο Νόησις – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου οι μαθητές/τριες των τμημάτων Γ2 και Γ3 μαζί με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό κ. Τσιάρα Στυλιανή  και τις εκπαιδευτικούς Αλεβιζοπούλου Π. και Σμάγα Π. είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια προβολή στο Πλανητάριο με τίτλο: Από τη Γη στο Σύμπαν,  στη συνέχεια στο Κοσμοθέατρο να δούνε τους Δεινόσαυρους και τέλος να ξεναγηθούν στο Μουσείο Τεχνολογίας.

 

Επίσκεψη στην έκθεση  Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών στη ΔΕΘ

 Την Τετάρτη 8/2/2023 οι μαθητές των τμημάτων Β1 και Β3 μαζί με τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Λεωνίδη Θ.και τους εκπαιδευτικούς κ.Βαβούρη Χ.και Ελευθεριάδου Δ. «ταξίδεψαν στον κόσμο των αρχαίων μαθηματικών» παρακολουθώντας σε πειραματικές μικρογραφίες πως : ο Θαλής ο Μιλήσιος μέτρησε το ύψος των πυραμίδων στην Αίγυπτο,ο Πυθαγόρας ανακάλυψε τις οκτάβες στην μουσική και το γνωστό Πυθαγόρειο θεώρημα ,ο Αρχιμήδης προστάτεψε με τις πρωτοπόρες μηχανές του τις Συρακούσες και επινόησε την υδροστατική πίεση ,ο Ερατοσθένης μέτρησε την περιφέρεια της Γης ,ο Εύδοξος έθεσε τα θεμέλια της αστρονομίας και ο Ευκλείδης της γεωμετρίας , καθώς και ότι ο μηχανισμός των Αντικυθήρων αποτέλεσε τον πρώτο υπολογιστή.Το μαθηματικό αυτό «ταξίδι» θα συνεχιστεί με την συμμετοχή και άλλων τμημάτων τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Την Πέμπτη 23/2/2023 οι μαθητές/τριες των τμημάτων Α4 και Α6 μαζί με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό κ. Γεροδήμου Ι. και τις εκπαιδευτικούς Τακαβάκογλου Ζ. και Χατζηαγοράκη Ε. επισκέφτηκαν την έκθεση  Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών στη ΔΕΘ

 

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης