Champions League… η φάση των 16

Η φάση των ομίλων του φετινού Champions League τελείωσε! Αυτοί που προκρίθηκαν στους ομίλους είναι:

1οι: Μπάγερν Μονάχου, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτυ, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Γιουβέντους, Παρί Σεν Ζερμέν

2οι:  Ατλέτικο Μαδρίτης , Γκλάντμπαχ, Αταλάντα, Πόρτο, Σεβίλλη, Λάτσιο, Μπαρτσελόνα, Λειψία

Αυτές οι ομάδες θα διεκδικήσουν  ένα εισιτήριο για τη φάση των 8. Οι αγώνες θα είναι διπλοί (εντός και εκτός έδρας), καθώς σύμφωνα με την  UEFA , οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 16 και 17 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς στις 23 και 24 του ίδιου μήνα. Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Οι ομάδες που προκρίθηκαν πρώτες στον όμιλό τους θα κληρωθούν στις 14 Δεκεμβρίου στην Νιόν, με αυτές που πέρασαν δεύτερες. Ολόκληρος ο πλανήτης περιμένει αυτή την κλήρωση, η οποία θα καθορίσει την φάση των 16, αλλά θα μας δώσει και μια πρώτη αίσθηση για τα ζευγάρια της φάσης των 8.

Η μεγάλη έκπληξη είναι η Γκλάντμπαχ η οποία προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην νοκ άουτ φάση. Δυστυχώς δεν υπάρχει ελληνική παρουσία, καθώς ο Ολυμπιακός, τερμάτισε τρίτος στον όμιλο του, ενάντια σε  Μάντσεστερ Σίτυ, Πόρτο και Μαρσέιγ. Έτσι θα συνεχίσει στο  Europa League. Επίσης, οι ομάδες που δε θα συνεχίσουν στην Ευρώπη είναι:  Λοκομοτίβ Μόσχας, Ίντερ, Μαρσέιγ, Μίντιλαντ, Ρεν, Ζενίτ, Φερενσβάρος και Μπασαχτσεχίρ. Αντιθέτως στο Europa League  συνεχίζουν: Δυναμό Κιέβου, Μάντσεστερ Γιουνάιτετ, Ολυμπιακός, Σάλτσμπουργκ, Σαχτάρ, Άγιαξ, Κράσνονταρ και Μπριζ.

 Όλα αυτά για το βαρύτιμο τρόπαιο…

Παντελής Μόσχοβος Α3

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης