Ξένες γλώσσες… το παγκόσμιο μέσο επικοινωνίας πριν το διαδίκτυο.

        Είναι γενικά αποδεκτό ότι οι εκμάθηση των ξένων γλωσσών στη σημερινή εποχή, είναι απαραίτητη. Η πλειοψηφία των νέων στη χώρα μας μαθαίνει τουλάχιστον δύο γλώσσες, χωρίς καν να το σκεφτούν. Συνήθως αυτές είναι τα αγγλικά, τα γαλλικά ή τα γερμανικά.κατάλογος2

       Οι λόγοι για τους οποίους μαθαίνουμε ξένες γλώσσες είναι πολλοί, ο πιο βασικός όμως είναι για να μπορούμε να επικοινωνούμε και να καταλαβαίνουμε πιο καλά ξένες κουλτούρες και πολιτισμούς. Σήμερα, όπου και να πάμε μπορούμε να συνεννοηθούμε με τα αγγλικά, χωρίς όμως να νιώθουμε την οικειότητα που θα νιώθαμε, αν μιλούσαμε τη μητρική γλώσσα των κατοίκων του προορισμού μας. Επιπλέον, η γνώση της γλώσσας μίας δυνατής και αναπτυγμένης χώρας μπορεί να μας χρησιμεύσει στο μέλλον, είτε στην επαγγελματική ζωή μας είτε στη συλλογή απίστευτων εμπειριών ταξιδεύοντας.

        Όταν ένας άνθρωπος θέλει να πετύχει στον τομέα της μόρφωσης στην ζωή του εξυπακούεται πως πρέπει να μάθει τις ανάλογες γλώσσες, σύμφωνα με τον επαγγελματικό προσανατολισμό του. Οι θεωρητικές επιστήμες, κατάλογοςσυνήθως απαιτούν εξοικείωση με τα λατινικά και τα αρχαία ελληνικά, ενώ όσοι επιλέξουν τις θετικές επιστήμες κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να γνωρίζουν (εκτός από τα αγγλικά) γερμανικά. Αυτό συμβαίνει γιατί οι συγκεκριμένες χώρες «εξειδικεύονται» σε κάποιες ειδικότητες και έχουν αναπτύξει διαφορετικές επιστήμες η κάθε μια, με βάση πολλά και διαφορετικά κριτήρια.

      Δεν αρνείται λοιπόν κανείς πως η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας μπορεί να είναι κουραστική και δύσκολη, όμως οι ευκαιρίες που δίνονται και οι πόρτες που «ανοίγουν» μέσω αυτής της μόρφωσης μπορούν να εκπλήξουν τον καθένα μας!

κατάλογος3Dionne

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης