Η διαφορετικότητα της PremierLeague από το υπόλοιπο Big 4 της Ευρώπης

Η διαφορετικότητα της PremierLeague από το υπόλοιπο Big 5 της Ευρώπης

          Από πολύ παλιά, το αγγλικό πρωτάθλημα έπαιζε έναν κρισιμότατο ρόλο στον χώρο του ποδοσφαίρου και πολλοί το θεωρούν ως το καλύτερο πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Ήδη έχουμε δει τρελές εκπλήξεις στο τρέχον πρωτάθλημα, αλλά και στο παρελθόν η PremierLeague μας έχει χαρίσει άπειρες συγκινήσεις, τρομερές στιγμές κι απρόσμενα αποτελέσματα που έχουν μείνει στην ιστορία και στο μυαλό όλων μας.

          Η PremierLeagueαπό πολύ παλιά φημιζόταν για τις υψηλές πιθανότητες κατάκτησης του πρωταθλήματος από την οποιαδήποτε ομάδα, φαβορί ή όχι,Prl2 και για τα υψηλά ενδεχόμενα μία ομάδα που πάει για πρωτάθλημα να χάσει εύκολα από ομάδες που είναι στα όρια του υποβιβασμού. Επιπλέον, για να παίξει κάποιος στην Αγγλία θα πρέπει να έχει τεράστιες αντοχές και πάνω απ’ όλα πολύ ταλέντο. Τέλος, η PremierLeagueήταν από πάντα ένα πρωτάθλημα με σχετικά γρήγορο ρυθμό, πολλά ανεβοκατεβάσματα κι εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι κορυφαίοι παίκτες παγκόσμιας κλάσης ανακαλύφτηκαν εκεί, όπως οι Ανρί, Μπέρκαμπ, Πιρές, Τέρι, Λάμπαρντ, Τζέραρντ, αλλά και πιο παλιοί θρύλοι του Αγγλικού ποδοσφαίρου, όπως οι Τσάρλτον, Μουρ,Νταλγκλίς, Ρας, Κλέμενς και Κίγκαν.

           Φέτος είναι η χρονιά που τα έχουμε δει όλα κι απ’ ό,τι φαίνεται οι εκπλήξεις θα συνεχίσουν να έρχονται. Μερικές από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της τωρινής σεζόν είναι το 7-2 της Άστον Βίλα έναντι της πρωταθλήτριας Λίβερπουλ με τον καυτό ΌλιΓουότκινς, το 2-5 της Λέστερ στο Έτιχαντ, το 1-3 της Κρύσταλ Πάλας απέναντι στους κόκκινους διαβόλους και το 1-6 της Τότεναμ μέσα στο ΟλντΤράφορντ. Επίσης, έχουμε πολύ θετικές παρουσίες ορισμένων ομάδων όπως η Λιντς, η Τσέλσι και η Έβερτον, ενώ αντίστοιχα έχουμε και τις «ντεφορμαρισμένες» Άρσεναλ και Γουλβς, που την περασμένη σεζόν έπαιξαν πολύ καλή μπάλα και φέτος δεν μπορούν να βρουν τον ρυθμό τους.

            Ακόμα, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ευρωπαϊκές επιτυχίες των αγγλικών ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο παλιό Κύπελλο Πρωταθλητριών, αλλά και τις ιστορικές στιγμές που μας έχουν χαρίσει καιθα θυμόμαστε για πάντα. pr4Άραγε ποιος ποδοσφαιρικός φίλαθλος δε θυμάται την αγγλική κυριαρχία στην Ευρώπη των Λίβερπουλ, ΝότιχαμΦόρεστ κι Άστον Βίλα την 8ετία 1977-1984; Ή μήπως τα επεισόδια στο Χέιζελ κι οι 96 αθώες ψυχές που χάθηκαν τσάμπα κι οδήγησαν στην απόσυρση όλων των αγγλικών ομάδων για 5 κι 6 χρόνια από τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκή διοργάνωση; Ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ ΆλεξΦέργκιουσον που στο τελευταίο τρίλεπτο του τελικού του 1999 έφερε τούμπα ολόκληρο το ματς με τα γκολ των Σέριχαμ και Σόλσκιερ; Μήπως εκείνο το βράδυ της πιο ασύλληπτης ανατροπήςσε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ στην Κωνσταντινούπολη το 2005, που οι οπαδοί της Λίβερπουλ θα θυμούνται μια για πάντα, αφού οι Τζέραρντ, Σμίσερ και Αλόνσο και στη διαδικασία των πέναλτι ο μαγικός Ντούντεκ τους έστειλαν στα ουράνια; Ή ίσως την αγγλική μονομαχία στον τελικό της Μόσχας το 2008 όπου στα πέναλτι ο Κριστιάνο Ρονάλντο από μοιραίος έγινε για πρώτη φορά κατακτητής της κούπας; Όλες αυτές οι αναμνήσεις περνούν από μπροστά μας και μάς θυμίζουν το πόσο σημαντικό ήταν κι είναι το αγγλικό ποδόσφαιρο στην προσπάθεια εξέλιξης του αθλήματος.

             Τέλος θα ήταν πολύ σημαντικό να αναφέρουμε την πληθώρα ομάδων που έχουν στεφθεί πρωταθλήτριες στο «Νησί» συγκριτικά με τα άλλα πρωταθλήματα. Ομάδες όπως η Σάντερλαντ, η Νιουκάστλ, η ΣέφιλντΓουένσντεϊ, η Μπλάκμπερν, η Μπόρνμουθ, η Ίπσουιτς, η Λιντς κι η Ντέρμπι Κάουντι είναι ομάδες που αυτή τη στιγμή δε βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση και κάποιες από αυτές βρίσκονται μέχρι και στη Γ κατηγορία της Αγγλίας, αλλά παρόλα αυτά κάποτε είχαν στεφθεί πρωταθλήτριες Αγγλίας και χάριζαν το δικό τους ποδοσφαιρικό θέαμα.

              Γενικότερα, το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι ένα πολύ ξεχωριστό πρωτάθλημα με άπειρες εκπλήξεις, συγκινήσεις και πολύ θέαμα, είναι πλούσιο σε ιστορία κι επιτυχίες και δίκαια θεωρείται από πολλούς ως το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο.

trapalinho

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης