ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ FASHION WEEK!

          Οι άνθρωποι συνεχίζουν να ενδιαφέρονται για τη μόδα; Μήπως οι τόσες μέρες που έμειναν έγκλειστοι στο σπίτι τους,  κάνει τον τρόπο που θέλουν να ντύνονται διαφορετικό, πιο απλό, καθημερινό και βολικό; Αυτά τα ερωτήματα απασχολούν τους σχεδιαστές. Λόγω της πανδημίας, σε όλες αυτές τις μέρες της καραντίνας, κανείς δεν είχε καμία επαφή με τη μόδα και αυτό επηρεάζει αρκετά τους σχεδιαστές. Με το fashion week να πλησιάζει και τον κορονοϊό να επιδεινώνεται, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο για τους οίκους μόδας.

       Οι περισσότεροι περιμένουν με ανυπομονησία  αυτό το γεγονός. Όμως υπάρχουν κάποιοι οίκοι μόδας που δεν συμφωνούν να συμμετέχουν αυτήν την χρονιά. Κάποιοι από αυτούς είναι ο Marc Jacobs, Saint Laurent, Burberry, Michael Kors, Tory Burch, Brandon Maxwell. Πιο συγκεκριμένα, ο κάθε σχεδιαστής έκανε τη δική του ανακοίνωση. Ο Marc Jacob ανακοίνωσε πως για να παρουσιάσει τη συλλογή του χρειάζεται όλη την ομάδα του να είναι εκεί, ο Saint Laurent είπε πως δεν θα συνεχίσει με την έτοιμη παρουσίαση του  για το υπόλοιπο του 2020 και ο Burberry «παράτησε» τη συλλογή του για να τονίσει τη σημασία και την επικινδυνότητα της κατάστασης που ζούμε. Οι παρουσιάσεις τους θα γίνουν διαδικτυακά ή το καλοκαίρι του 2021.

Screenshot_5           Από την άλλη μεριά υπάρχουν σχεδιαστές που θα συνεχίσουν κανονικά. Οι πιο γνωστοί είναι οι Dior, Kenzo, Chloé, Chanel, Louis Vuitton και Hermès. Προφανώς όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού θα τηρηθούν. Όλο το κοινό θα φοράει μάσκα και θα κρατάει απόσταση δύο μέτρων από τον διπλανό του. Η λίστα των καλεσμένων έχει μικρύνει κατά το ένα τρίτο και ο υπόλοιπος κόσμος θα το παρακολουθήσει μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Instagram, το Tik Tok και πολλά άλλα.

Screenshot_4       Εμπνευσμένοι από τη σημερινή κατάσταση πολλοί οίκοι σχεδιάζουν ρούχα «κατάλληλα» για την πανδημία. Για παράδειγμα, ο Dior φτιάχνει μάσκες υψηλής ραπτικής που να ταιριάζουν με την υπόλοιπη συλλογή. Άλλοι φτιάχνουν φορέματα που προσαρμόζονται στην πανδημία και στα υγειονομικά μέτρα, όπως ένα καπέλο για την κάλυψη του προσώπου.

       Προφανώς θα είναι ένα διαφορετικό fashion week λόγω της πανδημίας, αλλά ας ελπίσουμε να επιστρέψουμε όλοι σύντομα σε κανονικούς ρυθμούς και τρόπο ζωής.

Screenshot_6

Άρια

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης