Νίκησε κατά κράτος τους Μολδαβούς η Εθνική! Τελικός το ματς με τη Σλοβενία…

                Το βράδυ της Κυριακής 15/11/20, η Μολδαβία φιλοξένησε την Εθνική μας στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Nations League και ηττήθηκε σχετικά εύκολα με το ίδιο σκορ που ηττήθηκε και στο ΟΑΚΑ, δηλαδή με 0-2, με πρωταγωνιστές τους Φορτούνη και Μπακασέτα, οι οποίοι ήταν και οι σκόρερς της αναμέτρησης. Η Εθνική με πολύ καλές αποδόσεις πήρε το τρίποντο, ενώ η Μολδαβία παρέμεινε η ουραγός του γκρουπ με μόλις 1 βαθμό.

             Το ματς ξεκίνησε χωρίς σημαντικές αλλαγές των ενδεκάδων με αυτών του ματς της Αθήνας, κι οι Έλληνες διεθνείς είχαν τον κυρίαρχο ρόλο στο ματς, πιέζοντας με κατοχή κι ευκαιρίες τους Μολδαβούς, οι οποίοι είχαν κλειστεί στα καρέ τους και περίμεναν. Screenshot_4Στην πρώτη καλή φάση του αγώνα στο ’12, ο Μπακασέτας άνοιξε την άμυνα των Μολδαβών κι ο Φορτούνης σπατάλησε τεράστια ευκαιρία, χάνοντας τετ-α-τετ απέναντι στον Ναμάσκο, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει σε κόρνερ. 20 λεπτά αργότερα, ο ίδιος έκανε μια ατομική προσπάθεια και με σουτ βολίδα εκτέλεσε τον Ναμάσκο στη δεξιά του γωνία, κάνοντας το 0-1 για τη Γαλανόλευκη Εθνική. 8 λεπτά αργότερα, ο Φορτούνης από εκτελεστής έγινε δημιουργός κι έβγαλε μπαλιά ακριβείας στον Μπακασέτα που πλάσαρε στη δεξιά γωνία, κάνοντας το σκορ 0-2.

              Μετά την ανάπαυλα, το παιχνίδι δεν άλλαξε, αλλά η Εθνική προσπάθησε να βάλει ένα τρίτο γκολ που θα έσπαγε μια κατάρα που την κυνηγάει από το 2016, αφού από τότε μόνο 2 φορές έχει σκοράρει παραπάνω από 2 γκολ σε επίσημο αγώνα. Screenshot_3Και ήταν πολύ κοντά στο να το πετύχει, όταν στο ’54 ο Μπακασέτας έβγαλε μαγική κάθετη μπαλιά στον Φορτούνη, ο οποίος δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τα τέρματά του και νικήθηκε από τον Ναμάσκο σε τετ-α-τετ. Στο ’80, οι Μολδαβοί έκαναν μία ευκαιρία, όταν από κόντρες πάνω σε σώματα επωφελήθηκε ο Τουρτσάν, όμως έστειλε την μπάλα πλάγια από την εστία του Βλαχοδήμου. Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, ο Γιακουμάκης, που πέρασε ως αλλαγή αντί του Παυλίδη, έχασε 2 φορές τετ-α-τετ απέναντι στον Ναμάσκου στο ’81 και στο ’93 και σπατάλησε τις ευκαιρίες να διώξει την κατάρα των 2 γκολ από την πλάτη της Εθνικής.

              Η Ελλάδα, λοιπόν, παρέμεινε δεύτερη στη βαθμολογία με 11 βαθμούς, πίσω από την πρωτοπόρο Σλοβενία με 13 βαθμούς, η οποία την ίδια ώρα κέρδισε με ανατροπή το Κόσοβο, και πλέον έχει μπροστά της τον «τελικό» με τη Σλοβενία στο ΟΑΚΑ όπου θα τα δώσει όλα για μια νίκη που θα την προβιβάσει στο δεύτερο γκρουπ της διοργάνωσης και από κει θα έχει περισσότερες πιθανότητες να συμμετέχει σε περισσότερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Θοδωρής Τράπαλης

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης