Ανακύκλωση: Το κλειδί για να σώσουμε τον πλανήτη

Ζιώγα Φωτεινή

Ένας άνδρας στην Ινδία κατάφερε να φτιάξει πλακάκια από μολυσμένο αέρα. Ναι, καλά ακούσατε! Τον λένε Tejas Sidnal και είναι ένας σχεδιαστής προϊόντων που ήθελε να λύσει ένα σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα, τη μόλυνση του αέρα. Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, κατάφερε να βρει τα κατάλληλα υλικά και τεχνικές για να πραγματοποιήσει κάτι που θα βλέπαμε σε ταινία επιστημονικής φαντασίας. Κι όμως, είναι αλήθεια. Είναι καταπληκτικό το πως ο καθένας μας μπορεί να αλλάξει τον κόσμο με λίγη προσπάθεια και αγάπη για τον πλανήτη μας.

Ένας άλλος άνδρας στη Σιέρα Λεόνε κατάφερε να φτιάξει το πρώτο αμάξι που λειτουργεί με την ηλιακή ενέργεια αποκλειστικά από σκουπίδια. Απίστευτο και όμως αληθινό! Ο Emmanuel Alieu Mansaray ενδιαφέρεται πολύ για το περιβάλλον και ήθελε να κάνει κάτι για να το βοηθήσει. Γι’ αυτό κατασκεύασε αυτό το αμάξι. Του πήρε 3 χρόνια για να το υλοποιήσει και έχει μέγιστη ταχύτητα 15 χιλιόμετρα την ώρα. Άλλο ένα ζωντανό παράδειγμα ότι με λίγη θέληση και επιμονή όλα είναι δυνατά.

Αυτοί οι άνθρωποι μπόρεσαν να βρουν λύσεις σε σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα με την εφευρετικότητα τους και απλά υλικά. Αυτό μας αποδεικνύει πως ο καθένας μπορεί να κάνει τη διαφορά αν προσπαθήσει πραγματικά. Φανταστείτε τι μπορούμε να κάνουμε αν ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για το καλό του πλανήτη μας.

Πηγές:

Solar car made out of trash:

https://youtube.com/shorts/UQDKczlDd64?feature=share

Tiles made out of carbon:

https://youtube.com/shorts/LNfTpyanNc8?feature=share

 

4 Σχόλια

Υποβολή απάντησης