Ανακύκλωση – Η λύση στην κλιματική αλλαγή

Χάρη στην ανακύκλωση και την εφευρετικότητα των ανθρώπων, η κατάσταση του πλανήτη έχει περιθώρια βελτίωσης.  Οι παρακάτω εφευρέσεις ήρθαν για να μείνουν και να αλλάξουν τον κόσμο.

 

1. Ρουχισμός φτιαγμένος από ανακυκλωμένα υλικά. Πλέον, πολλά από τα ρούχα και υποδήματα που βρίσκουμε στα καταστήματα είναι φτιαγμένα από ανακυκλωμένα υλικά. Ποια είναι η διαδικασία πίσω από αυτό; Τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών μαζεύονται από τη θάλασσα και μεταφέρονται σε εργοστάσια. Εκεί, μετά από επεξεργασία, μετατρέπονται σε ένα είδος κλωστής, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατασκευή ρούχων.

1

 

2. Σαπούνι η συσκευασία του οποίου είναι… σαπούνι. Ναι, καλά ακούσατε! Η εταιρία Soapbottle έχει φτιάξει συσκευασίες για κρεμοσάπουνα οι οποίες είναι μπάρες σαπουνιού. Έτσι, έχουμε δύο σαπούνια σε ένα. Είναι πανέξυπνο! Σκεφτείτε πόσο πλαστικό ξοδεύεται για να φτιαχτούν συσκευασίες σαπουνιών κάθε είδους. Μία τέτοια εφεύρεση θα μπορούσε να σώσει το περιβάλλον αλλά και το πορτοφόλι μας. Ανυπομονούμε να το δούμε σε ράφια παντοπωλείων.

2

 

3. Συσκευασίες φτιαγμένες από μανιτάρια. Αυτές οι συσκευασίες μπορούν να αντικαταστήσουν το φελιζόλ, το οποίο είναι επιβλαβές για το περιβάλλον. Πώς γίνεται αυτό; Η εταιρεία Mushroompackaging συλλέγει μανιτάρια και έπειτα από αρκετό χρόνο αναμονής και επεξεργασιών τα μετατρέπει σε συσκευασία 100% φιλική για το περιβάλλον. Είναι οικονομική και αδιάβροχη. Το καλύτερο, όταν δεν τη χρειαζόμαστε άλλο, μπορούμε να την πετάξουμε στο γρασίδι και μετά από λίγο καιρό θα διαλυθεί και θα λειτουργήσει ως φυσικό λίπασμα!

3

 

Ζιώγα Φωτεινή

Πηγές:
Bureo
Soapbottle
Mushroompackaging
Mrwhosetheboss

2 Σχόλια

Υποβολή απάντησης