Αθλητικά δρώμενα 2013-14

ΑΠΟ: ΘΩΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Απρ• 04•14


του Λάμπρου Αθανασόπουλου, καθηγητή Φυσικής Αγωγής

Η χρονιά που πέρασε ήταν αρκετά παραγωγική από αθλητικής απόψεως, τόσο σε διασχολικό όσο και σε ενδοσχολικό επίπεδο στο Γυμνάσιο της Ευαγγελικής. Σε διασχολικό επίπεδο, η σκακιστική ομάδα μας έλαβε μέρος στους τελικούς σχολικούς αγώνες Αττικής και τερμάτισε στην 20η θέση σε σύνολο 35 ομάδων. Η ομάδα αποτελούνταν από τους: Ορφανόπουλο Κίτσο (Γ3), Πανηγυράκη Πέτρο, Πανηγυράκη Χρυσούλα, Ραπτόπουλο Πέτρο και Σουλαντίκα Γιώργο (Α3). Νωρίτερα, στους ατομικούς σχολικούς αγώνες ο Πανηγυράκης Πέτρος  τερμάτισε στην τρίτη θέση του νότιου τομέα της Αθήνας, ενώ στους ίδιους αγώνες ο Παϊζης Ροϊντόκοβιτς Δημήτρης αναδείχτηκε ο καλύτερος αθλητής χωρίς δελτίο (χωρίς να ανήκει σε κάποια ομάδα δηλαδή), τερματίζοντας στην όγδοη θέση. Δυστυχώς, ως τώρα δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμα οι σχολικοί αγώνες στίβου και ομαδικών αθλημάτων (ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση κ.α.).

αθλήματα (2)

Σε ενδοσχολικό επίπεδο, έγινε  και φέτος το ενδοσχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και ρυθμικής γυμναστικής (σχοινάκι). Για δύο μήνες περίπου 150 μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν στα αθλητικά δρώμενα με διάφορους ρόλους: παίχτες, διαιτητές, γραμματεία, προπονητές, φίλαθλοι. Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά αντιλαμβάνονται τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους ως συμμετέχοντες στο παιγνίδι, αλλά και τους τρόπους ώστε το παιγνίδι αυτό να τους πείσει ότι αξίζει να γίνει συνήθειά τους για όλη τους τη ζωή. Για δύο μήνες λοιπόν το προαύλιο της Ευαγγελικής είχε μετατραπεί σε έναν πολύμορφο αγωνιστικό χώρο, όπου διεξήχθησαν συνολικά 19 αγώνες, όπως φαίνεται και στους παρακάτω πίνακες:

 ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Πρωταθλήτρια ομάδα στην καλαθοσφαίριση είναι το Γ3, ενώ την καλύτερη πεντάδα αποτελούσαν οι Κουριανίδης Ιάσ. (Α2), Νότης Δ. (Β2), Μάρτης Κ. (Α2), Μαραγκέλης Β. (Γ3) και Μπούζας Δ. (Γ3).

Πρωταθλήτρια στο σχοινάκι αναδείχθηκε η Αμοιραλή Μαρίνα (Γ1), μετά από σκληρό συναγωνισμό με άλλους 10 αθλητές και αθλήτριες.

Πρωταθλητής στην πετοσφαίριση  αναδείχθηκε το Γ1, ενώ στην καλύτερη εξάδα του πρωταθλήματος ήταν οι Μιλάτου Αγ. (Α2), Ιωαννίδου Χρ. (Α1), Κοντέα Στ. (Β2), Αντωνίου Β. (Γ1),  Κουτζαβεκιάρη Μ. (Γ2) και  Μήτσικα Ιωάννα (Γ2).

Πρωταθλητής στο ποδόσφαιρο, το άθλημα που είχε και τις πιο πολλές συμμετοχές, αναδείχθηκε το Γ2. Την καλύτερη πεντάδα αποτελούσαν οι Κούσης Ιορ. (Α2), Κατσικαδάκος Κ. (Γ2), Μανουσάκης Μ. (Γ2), Κουλούσης Ν. (Β1) και Κονταράς Μαρίνος (Γ2). Τέλος, πρώτος σκόρερ στο ποδόσφαιρο βγήκε ο Κουλούσης Νικόλαος του Β1 με 8 τέρματα.                                                 

 Αυτά, λοιπόν, συνέβησαν φέτος στον τομέα των αθλητικών αγώνων, που αποτελεί ένα μέρος του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής. Παράλληλα, όλα τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για  το μάθημα, γι’ αυτό έκαναν και πολλά άλλα πράγματα, όπως διαθεματικές εργασίες (projects), χορευτικά δρώμενα και συμμετείχαν  στο πρόγραμμα «ευ ζην».

 Ως το τέλος της χρονιάς έχουν προγραμματιστεί και κάποιες άλλες δράσεις, όπως επίσκεψη αθλητών των special Olympics και αγώνας ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης με τους μαθητές μας, αγώνες με τους μαθητές των άλλων Προτύπων Σχολείων της Αθήνας, τουρνουά 3 on 3 στην Ευαγγελική. Τέλος, ως το τέλος της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με ένα άγνωστο άθλημα στην Ελλάδα, την αντιπτέριση-badminton. Από τα πρώτα μαθήματα τα παιδιά δείχνουν να τους αρέσει πολύ και μάλιστα αρκετά φαίνονται να έχουν ταλέντο. Ελπίζω του χρόνου να καταφέρουμε να συμμετάσχουμε στο αντίστοιχο σχολικό πρωτάθλημα.

Μια παραγωγική όσο και κουραστική χρονιά, λοιπόν, βαίνει προς το τέλος της. Ευχές πολλές, καταρχήν, για «ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ», «ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ» και «ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ» ιδιαιτέρως στα παιδιά της Γ΄ Γυμνασίου.

 

Σχολιάστε

Top