Από το Ιπποκράτειο Σχολείο της Κω στη Σχολική Βιβλιοθήκη της Ευαγγελικής

ΑΠΟ: ΘΩΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Απρ• 26•14

Το άρθρο γράφηκε από τις μαθήτριες του 1ου Ιπποκρατείου Γυμνασίου Κω Σεια Ντρέου – Μαρία Μεγρέμη και αναρτήθηκε στο blog  http://anamesastoustoixous.blogspot.gr/

Τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα(10-12 Απριλίου)!

DSC_0076
Στα πλαίσια του πολιτιστικού  προγράμματος της Κινηματογραφικής Λέσχης και της Λέσχης Ανάγνωσης που λειτούργησε φέτος στο σχολείο μας διοργανώθηκε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα. Τα παιδιά που παρακολούθησαν το πρόγραμμα δήλωσαν συμμετοχή, το σχολείο πήρε προσφορές και μετά από αρκετή προετοιμασία οργανώθηκε το πρόγραμμα της εκδρομής μας. Το σύνολο των παιδιών ήταν 20-δυστυχώς πολλοί συμμαθητές μας δεν μπόρεσαν να έρθουν.

………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιλάμβανε μια επίσκεψη στην Ευαγγελική Σχολή της Νέας Σμύρνης. Τους δυο καθηγητές του σχολείου μας την κυρία Κεφαλά, την κυρία Μπούσμπουλα και τους μαθητές υποδέχθηκαν οι καθηγητές της Ευαγγελικης Σχολής η κυρία Μέντη, ο κύριος Θώδης και οι μαθητές της Λέσχης Ανάγνωσης. Η υποδοχή ήταν εγκάρδια και η φιλοξενία τους έκανε τους μαθητές και τους καθηγητές της Κω να νιώσουν άνετα από την πρώτη στιγμή. Ο πρώτος χώρος που επισκεφτήκαμε ήταν η βιβλιοθήκη, η οποία πραγματικά μας εντυπωσίασε απο το μέγεθος της και την ποικιλία των βιβλίων της. Στον χώρο αυτό η κυρία Μέντη μας μίλησε για το σχολείο και για τον διαγωνισμό «Μυστική Παπαρούνα» στον οποίο το σχολείο μας παίρνει μέρος. Μετά συζητήσαμε για τα βιβλία  που έχουμε διαβάσει εμείς και τα παιδιά της Ευαγγελικής. Στην συνέχεια κάποια παιδιά της Ευαγγελικης μας ξενάγησαν στο σχολείο τους. Εντυπωσιαστήκαμε από το μέγεθος του σχολείου και την υποδειγματική καθαριότητα του. Γνωριστήκαμε καλύτερα με τα παιδιά αυτά, τα οποία θα κληθούν να δώσουν εξετάσεις για να συνεχίσουν την φοίτηση τους στο συγκεκριμένο σχολείο. Τέλος επισκεφτήκαμε την αίθουσα μουσικής όπου  μαθητές της Ευαγγελικής και μια μαθήτρια του σχολείου μας έπαιξαν μουσική και τραγουδήσαμε.

Σχολιάστε

Top