«Η Εκδρομή μας την Πρωταπριλιά»

ΑΠΟ: ΘΩΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Απρ• 07•14

των Άγγελου Μαγνήσαλη (Β2) και της Ειρήνης Περάκη (Β3, Γυμνάσιο)

 _DSC9193 Την Τρίτη 1 Απριλίου, ενώ απουσίαζε η Γ Γυμνασίου στο εξωτερικό, οι μαθητές της Α και της Β τάξης πήγαμε τη μονοήμερη εκδρομή μας. Ο φετινός προορισμός ήταν αρχικά ο αρχαιολογικός χώρος του Αμφιαράειου, στον Κάλαμο της Βόρειας Αττικής και στη συνέχεια η αθλητική κατασκήνωση.

Ο αρχαιολογικός χώρος ήταν στημένος πάνω σε ένα μύθο ο οποίος σχετιζόταν με έναν αρχαίο μάντη που είχε ρόλο στρατηγού σε μια εκστρατεία. Λόγω των μαντικών ικανοτήτων του γνώριζε ότι επρόκειτο να πεθάνει, όμως πήγε στη μάχη και, μετά το τέλος της, καταδιώχθηκε από εχθρούς. Οι θεοί, λόγω της ιδιότητάς του, δεν επέτρεψαν το θάνατό του και τον γλίτωσαν, ανοίγοντας τη γη η οποία τον πήρε στην αγκαλιά της. Εκεί οι κάτοικοι της γύρω περιοχής έχτισαν έναν ναό όπου προσεύχονταν ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο τυπικό. Αρχικά έσφαζαν ένα κριάρι και το θυσίαζαν, τυλίγονταν με το δέρμα του και περνούσαν τη νύχτα. Έβλεπαν λοιπόν ένα όνειρο που ήταν η προφητεία του μάντη και η λύση στο πρόβλημά τους.

 Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει ένα σύμπλεγμα μνημείων το καθένα από τα οποία είχε έναν διαφορετικό ρόλο στην ιστορία. Τον ναό όπου γινόταν η θυσία του κριαριού στον μάντη, μια στοά που χρησίμευε ως μέρος για να περνούν οι επισκέπτες τη νύχτα τους ή ως προφύλαξη για τις βροχερές ημέρες και ένα θέατρο μικρής χωρητικότητας με πολύ καλή ακουστική και ωραία περίτεχνη σκηνή. Λόγω της ανοιξιάτικης εποχής, γύρω από τα μνημεία άνθιζε η φύση. Χαλαρώσαμε για λίγο και γεμίσαμε τα πνευμόνια μας με καθαρό αέρα. Το μέρος αυτό μας άρεσε όχι μόνο για τη φυσική του ομορφιά αλλά και επειδή κερδίσαμε μερικές, έστω και λίγες, αρχαιολογικές γνώσεις. Όταν τελείωσε η ξενάγηση του κ. Ρενιέρη, επιβιβαστήκαμε στα λεωφορεία και γραμμή για την Kiderland!

 Ακολούθησε η χαρά του παιδιού, καθώς η κατασκήνωση είναι ένας μαγευτικός τόπος. Κυριολεκτικά είναι ένας επίγειος παράδεισος για τους λάτρεις των σπορ, καλύπτοντας μια τεράστια έκταση με γήπεδα διαφόρων κατηγοριών. Εκεί παρέχεται όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός για όλα τα αθλήματα: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τέννις, βόλεϋ, πινγκ-πογκ. Υπάρχει ακόμη και μια μικρή θεατρική σκηνή για τα θεατρικά ταλέντα μας. Μπορείς επίσης να κάνεις πικ-νικ στο καταπράσινο γρασίδι ή να παίξεις στις κούνιες, ξεχνώντας τις καθημερινές υποχρεώσεις. Κι όταν αποφασίσεις να διακόψεις το ξεφάντωμα, μπορείς να γευτείς απολαυστικά σουβλάκια και μετά… πάμε πάλι για παιχνίδι! Υπάρχει τέτοια ποικιλία δραστηριοτήτων να κάνεις σε αυτήν την κατασκήνωση, έτσι ώστε να εκτονώσεις όλη την παιδικότητα που κρύβεις μέσα σου, όσων χρόνων κι αν είσαι! Ο κόσμος της Kiderland παρασέρνει τα παιδιά σε ατέλειωτες ώρες ξεγνοιασιάς, παιγνιδιού και τρέλας. Είναι μια εμπειρία που δε θα ξεχάσεις ποτέ!

 ποδόσφαιρο (2)

 

Σχολιάστε

Top