Παρακολουθήσαμε την παράσταση: «Τι θα γίνει; Θα κοιμηθούμε απόψε;»

ΑΠΟ: ΘΩΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Ιαν• 19•15

της Λίλιαν Λάμπρου (Β2, Γυμνάσιο)

 Dali_Sleep1937_06

 Την Τρίτη 13 Ιανουαρίου οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου επισκεφθήκαμε το θέατρο «Altera pars» στον Κεραμικό, όπου παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση «Τι θα γίνει; Θα κοιμηθούμε απόψε;», σε σκηνοθεσία του Αναστάσιου Μπονάκη (Υπνολόγος) και του Πέτρου Αλατζά (Ηθοποιός, Χημικός).

 Πρόκειται για μία κωμική παράσταση με κύριο θέμα τον ύπνο και τη λειτουργία του εγκεφάλου κατά τη διάρκειά του, η οποία έχει σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν τους μηχανισμούς του ανθρώπινου σώματος που σχετίζονται με τον ύπνο. Παρουσιάζει αναλυτικά όλα τα στάδια του ύπνου και τη σημασία τους για την σωστή, ομαλή λειτουργία του οργανισμού και την υγεία. Δίνεται έτσι η ευκαιρία σε κάθε μαθητή, να καταλάβει, με παραστατικό και χιουμοριστικό τρόπο, τη διαδικασία του ύπνου, μέσα από απλές καταστάσεις της καθημερινότητας.

 Στην αρχή και στο τέλος της παράστασης, οι εμπνευστές της συζήτησαν με τους μαθητές για τον μηχανισμό, την αξία και τις διαταραχές του ύπνου, λύνοντας όποιες απορίες δημιουργήθηκαν. Παρακίνησαν επίσης τους μαθητές να κοιμούνται περισσότερο και να μην αντικαθιστούν τον βραδινό ύπνο με τίποτα, καθώς είναι πολύ σημαντικός στην ανάπτυξη και στη μάθηση.

Σχολιάστε

Top