Το σχολείο που ονειρεύομαι….

ΑΠΟ: ΘΩΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Φεβ• 10•15

της Πηνελόπης Κατσιβαρδή (Β2, Γυμνάσιο)

Το σχολείο είναι ένας  χώρος στον οποίο τα παιδιά περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας τους. Εκεί μαθαίνουν, αναπτύσσουν φιλίες, αποκτούν εφόδια για το μέλλον. Ωστόσο, στη χώρα μας, το σύστημα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πιέζει πολύ τους μαθητές. Τα μαθήματα που έχουμε να μελετήσουμε στο σπίτι είναι πολλά, ενώ στο σχολείο δεν καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες μας για εκμάθηση ξένων γλωσσών και συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα οι μαθητές να καταφεύγουν σε φροντιστήρια και αθλητικά σωματεία, σπαταλώντας εκεί όσο ελεύθερο χρόνο τους απομένει.
prwti-mera-sxoleio

Το σχολείο που ονειρεύομαι λοιπόν, στεγάζεται σε ένα φωτεινό και ευρύχωρο κτήριο. Ο προαύλιος χώρος είναι μεγάλος, ενώ σε ένα ξεχωριστό τμήμα του υπάρχουν γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλλεϋ και τέννις, καθώς και πισίνα, ώστε οι μαθητές να αθλούνται εκεί, μετά το τέλος των σχολικών μαθημάτων.

Τα μαθήματα σε ένα ιδανικό σχολείο ξεκινούν στις εννιά το πρωί και οι μαθητές σχολούν στις πέντε το απόγευμα. Στο διάστημα αυτό, τα παιδιά έχουν προπονηθεί σε όποιο άθλημα τους αρέσει και έχουν παρακολουθήσει μαθήματα ξένων γλωσσών, με αποτέλεσμα να μην έχουν άλλες δραστηριότητες μετά την επιστροφή τους από το σχολείο. Οι εργασίες για το σπίτι είναι ελάχιστες, αφού η περισσότερη δουλειά γίνεται μέσα στην τάξη. Ενδιάμεσα, εκτός από τα ολιγόλεπτα διαλείμματα ανάμεσα στα μαθήματα, περιλαμβάνεται επίσης μικρή διακοπή για μεσημεριάτικο φαγητό, το οποίο προσφέρεται από το σχολείο.

Πιστεύω πως ένα σχολείο που λειτουργεί με ένα τέτοιο σύστημα ευνοεί τους μαθητές σε πολλούς τομείς. Παράλληλα τους αφήνει τον ελεύθερο χρόνο που χρειάζονται ώστε τα απογεύματα να βγαίνουν έξω με την οικογένεια ή τους φίλους τους και να κάνουν οτιδήποτε τους ευχαριστεί. Ξέρω πως παρόμοια σχολεία υπάρχουν στο εξωτερικό και ελπίζω κάποτε να λειτουργήσουν και στη χώρα μας. Ονειρεύομαι να φοιτήσω κάποτε σε ένα τέτοιο σχολείο.

 

Σχολιάστε

Top