Εμείς οι Έλληνες…

ΑΠΟ: ΘΩΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Μαρ• 11•15

της Ιωάννας Οικονόμου (Β2, Γυμνάσιο)

athens_greece_acropolis_parthenon

Κάθε άνθρωπος αξίζει να είναι περήφανος για την πατρίδα του και την ιστορία του! Την ιστορία μιας χώρας τη φτιάχνουν οι άνθρωποι, γι’ αυτό θα μπορούσαμε να πούμε  ότι  η τύχη μας είναι στο χέρι μας. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολύ σημαντική ιστορία. Όλος ο κόσμος μιλάει για τον πολιτισμό, την ανάπτυξη και τους αγώνες των αρχαίων Ελλήνων!

Αντίθετα με το παρελθόν, οι σύγχρονοι Έλληνες αδιαφορούν για τους αγώνες των προγόνων τους και είναι άπληστοι. Με αυτήν τους την απληστία έχουν εξουθενώσει την Ελλάδα που εδώ και πολλά χρόνια σηκώνει τα βάρη της αλαζονείας των νεοελλήνων. Πολλά λάθη  έχουν οδηγήσει τη χώρα μας στη σημερινή κακή κατάσταση, λάθη  που πρέπει να διορθωθούν ώστε κι εμείς και οι απόγονοί μας να είμαστε περήφανοι για την πατρίδα μας. Συχνά όμως οι Έλληνες το ξεχνούν αυτό και αφήνουν τη μοίρα να αποφασίσει για την τύχη της χώρας μας, ξεχνούν το καθήκον τους!

herodes-atticus-theater_9077_600x450

 Η γενιά μου είναι αυτή που πρέπει να αλλάξει τα δεδομένα! Πολλοί πιστεύουν πως τα παιδιά της ηλικίας μου δεν νοιάζονται για το μέλλον αυτής της χώρας και πως, αφού αποφοιτήσουν από το σχολείο, θα μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Όμως κάνουν λάθος. Δεν πιστεύω πως υπάρχει έστω και ένα παιδί στην Ελλάδα που αδιαφορεί για το μέλλον της! Ανατρέχοντας στην ιστορία, θα δούμε πως πολλές φορές η Ελλάδα βρέθηκε στην ίδια κατάσταση και στα πρόθυρα της καταστροφής, όμως πάντα βρέθηκαν Έλληνες που τη βοήθησαν να πάει μπροστά.

Τέτοιοι Έλληνες υπάρχουν και σήμερα. Είναι αυτοί που έχουν ιδέες, καλή διάθεση και, πάνω από όλα, είναι περήφανοι. Ένας από αυτούς είναι ο Οδυσσέας Ελύτης που έγραψε σ’ έναν από τους στίχους του: «Θεέ μου τι μπλε ξοδεύεις για να μην σε βλέπουμε!» Πρόκειται για τους Έλληνες που διατηρούν την ελπίδα ζωντανή για την πιο όμορφη χώρα, για την πιο γαλάζια θάλασσα και τον πιο γαλανό ουρανό.

Σχολιάστε

Top