Καλωσόρισμα

ΑΠΟ: 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ - Φεβ• 26•18
Καλωσόρισμα

Κάθε εποχή έχει τις δικές της ανάγκες, η ανάγκη όμως για έκφραση και επικοινωνία είναι διαχρονική.

   Η ιδέα να δημιουργηθεί μια μαθητική εφημερίδα ανταποκρίνεται στην ανάγκη των εφήβων μας να εκφράσουν τις απόψεις τους, να επικοινωνήσουν, να συνομιλήσουν τόσο μεταξύ τους, όσο και με τον έξω κόσμο. Η ηλεκτρονική μορφή της αντανακλά τη σύνδεση τους με την τεχνολογία και την καθημερινή και αδιάλειπτη επαφή μαζί της. Οι προβληματισμοί και οι φρέσκες ιδέες τους είναι άρρηκτα δεμένες με την καθημερινότητά τους.

    Το πρώτο διαδικτυακό φύλλο έχει ως επίκεντρο την εκπαίδευση, το θέμα που τους φλέγει περισσότερο. Με αφετηρία τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα, οι μαθητές και οι μαθήτριες μπαίνουν σε ρόλους δημοσιογράφου, ερευνητή, κριτικού, αναλυτή, παίρνουν συνεντεύξεις, συγκρίνουν εκπαιδευτικά συστήματα, ξεδιπλώνουν συναισθήματα, προβληματισμούς, απόψεις και προτάσεις γύρω από τη σχολική ζωή, το πιο σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Μέσα από ζωγραφιές και ποιήματα αναδύονται στην επιφάνεια κλίσεις και ταλέντα στις τέχνες και στα γράμματα.

   Η εφημερίδα είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς, προσφοράς γνώσεων και χρόνου αρκετών μαθητών και μαθητριών, καθώς και συναδέλφων, που πρόσφεραν το μεράκι τους χωρίς φειδώ.

   Ευελπιστούμε πως η ελευθερία έκφρασης, η οποία αποτελεί προϋπόθεση της ύπαρξης μιας εφημερίδας, θα συμβάλλει στη συνειδητοποίηση της αξίας της δημοκρατίας. Η συλλογική δράση θα διαμορφώσει ανάλογες στάσεις και συμπεριφορές, ώστε να κινητοποιηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες να συμμετέχουν στο κοινωνικό γίγνεσθαι, σύμφωνα με τις αρχές του δημοκρατικού, ενεργού πολίτη.

Δρ. Καραφυλλίδης Απόστολος, Φυσικός

Αναστασία Πάτσιου, Κοινωνιολόγος

Αργυρώ Λάμπρου, Φιλόλογος

Αναστασία Μούρτζιου, Φιλόλογος

Απόστολος Γαζής, καθ. Πληροφορικής

Σχολιάστε

Top