the social network

bandeannoncethesocialnetworkfacebook2010

Η ταινία «the social network» είναι αμερικάνικης παράγωγης που γυρίστηκε το 2010 στις Η.Π.Α.. Σε αυτή πρωταγωνιστεί ο Τζέσυ Άιζενμπεργκ ο οποίος υποδύεται το φοιτητή του Χάρβαρντ Μαρκ Ζακερμπεργκ και ο Άντριου Γκάρφιλντ, ο οποίος είναι συμφοιτητής και κολλητός φίλος του.

Ο Μάρκ συντετριμμένος από το χωρισμό του με τη κοπέλα του δημιουργεί ένα κοινωνικό ιστότοπο το «FaceMash» όπου οι φοιτητές καλούνται να κρίνουν ποια είναι η πιο όμορφη κοπέλα στο Χάρβαρντ. Παρά τις αντιδράσεις πολλών λόγω αυτής της κίνησης του του προσφέρεται μια πρόταση από τους αδερφούς Γουινκλεβος να τους βοηθήσει στη δημιουργία μιας ιστοσελίδας που ονομάζεται «Harvard Connection».

Εκμεταλλεύομενος την ιδέα τους ο Μαρκ παρασύρει τον φίλο του Εντουάρντο, στο να συνεισφέρει οικονομικά στη δημιουργία ενός άλλου κοινωνικού ιστότοπου που τον ονόμασαν «Thefacebook» . Μόλις οι αδερφοί Γουινκλεβος μαθαίνουν για τις ενέργειες του Μάρκ του κάνουν μήνυση.

Εν τω μεταξύ μετά από μια διαφωνία του Μάρκ και του Εντουάρντο η συνεργασία τους διακόπτεται και ο Εντουάρντο προχωρεί και αύτος σε μήνυση εναντίον του Μαρκ.Ετσι ο Μαρκ βρίσκεται στη θέση του κατηγορούμενου σε δυο διαφορετικές δίκες …….

Η συνέχεια στη ταινία …….

Σχολιάστε

Top