Εκπαιδευτική επίσκεψη

Στις 19 Μαρτίου πραγματοποιήσαμε την εκπαιδευτική μας εκδρομή στα πλαίσια του περιοδικού. Συμμετείχε η φετινή συντακτική ομάδα του περιοδικού ( 15 μαθητές πρώτης και δευτέρας Λυκείου) με τη συνοδεία των καθηγητών μας κ. Πέτρο Κουτρουλη και κ. Γιάννη Μελισσουργό.

Φέτος προορισμός μας ήταν η Χώρα της Νάξου. Φτάνοντας εκεί κατευθυνθήκαμε στο Δημαρχείο όπου συναντήσαμε τον κ. Γιώργο Σιδερή, υπεύθυνο Πληροφοριακών Συστημάτων και Δικτύων του Δήμου Νάξου. Είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε :

  • για την Οπτική Ίνα που ο Δήμος μας έχει περάσει στη Χώρα της Νάξου και τις εφαρμογές αυτής.
  • για τις κεραίες ασύρματου διικτύου που έχουν τοποθετηθεί στα χωριά αλλάκαι στις Μικρές Κυκλάδες και προσφέρουν δωρεάν ασύρματο δίκτυο σε ντόπιους και επισκέπτες
  • για το Σύζευξις
  • για τους μετεωρολογικούς σταθμούς που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία και παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες και Μετεωρολογικά δεδομένα.

3     2

Μετά από αυτή την ενδιαφέρουσα ενημέρωση και αφού λύθηκαν αρκετές απορίες μας πάνω σε όλες αυτές τις εφαρμογές κατευθυνθήκαμε προς την παραλία  όπου είχαμε συνάντηση με την κ. Δανάη Μαύρου, υπεύθυνη της ηλεκτρονικής τοπικής εφημερίδας cycladesvoice και είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω σε θέματα δημοσιογραφίας και ζωής

1

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στην Πορτάρα όπου πραγματοποιήσαμε το Πείραμα του Ερατοσθένη  αλλά και την μέτρηση του ύψους της Πορτάρας  !!!

Στο τέλος της εκδρομής  είμασταν όλοι πολύ ικανοποιημένοι και χαρούμενοι που είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε τόσες πληροφορίες για τις Νέες Τεχνολογίες και τη δημοσιογραφία αλλά και να εφαρμόσουμε τις γνώσεις μας στη Γεωμετρία.

Ελπίζουμε και του χρόνου στη συνέχιση του περιοδικού με ακόμα καλύτερα άρθρα και περισσότερες εκπαιδευτικές επισκέψεις!

Η εκδρομή μας έγινε άρθρο σε sites, όπως ::

cycladesvoice:    http://www.cycladesvoice.gr/?aid=49841

zougla.gr:   http://www.zougla.gr/greece/article/ma8ites-metrisan-to-ipsos-tis-portaras

inews.gr:  http://www.inewsgr.com/more/20/mathites-metrisan-to-ypsos-tis-portaras.htm

cytoday:  http://cytoday.eu/index.php?id=17&nid=3101177

 

Σχολιάστε

Top