Τεχνητή Νοημοσύνη

aiΤεχνητή νοημοσύνη ονομάζεται ο κλάδος της πληροφορικής ο οποίος ασχολείται με την κατασκευή ειδικών μηχανημάτων που σκοπό έχουν να φτάσουν πιο κοντά στην ανθρώπινη φύση ώστε να διευκολύνουν όσο πιο δυνατό γίνεται την ζωή μας.
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Η τεχνολογία δεν θα μπορέσει πότε να δημιουργήσει ένα μεταλλικό κατασκεύασμα με συναισθήματα και ικανότητα επιλογής και συνείδησης πράξεων όπως ο άνθρωπος. Αυτό είναι το βασικό επιχείρημα τους.

Από την άλλη κάποιοι πιστεύουν πώς η τεχνολογία θα προχωρήσει τόσο πολύ έτσι ώστε να καταφέρει να κερδίσει αυτό το στοίχημα. Εάν συμβεί αυτό τότε θα υπάρξει ένα ζήτημα για το πώς ο άνθρωπος θα μπορέσει να συνυπάρξει με τις μηχανές.

Ένα τέτai-posterοιο ζήτημα θιγεί και η ταινία ARTIFICIAL INTELLIGENCE. Μία οικογένεια της οποίας ο γιος έχει αρρωστήσει και αποφασίζει τότε η οικογένεια να μπει σε ένα πρόγραμμα ανάδοχος ρομπότ-παιδιού όπου οι επιστήμονες δημιουργούν ένα ρομπότ-παιδί που μοιάζει με αυτό που θέλουν οι πελάτες-γονείς. Στην αρχή οι γονείς δεν το θέλουν, αλλά έπειτα τους δημιουργεί συναισθήματα που είχαν για το πραγματικό παιδί τους. Έπειτα,το πραγματικό τους παιδί γίνεται καλά και το ρομπότ-παιδί βλέπει πώς τον αγαπούν λιγότερο από εκείνον. Έτσι προγραμματισμένο να αγαπάει υπερβολικά την μητέρα του, θέλει να γίνει ένα κανονικό παιδί, για να το αγαπάνε οι θετοί γονείς του. Μια μέρα όμως άκουσε ένα παραμύθι, τον Πινόκιο,που κατάφερε να γίνει πραγματικό αγόρι και ταυτίζεται τόσο πολύ με την ιστορία έτσι ώστε να θέλει να βρει την μπλε νεράιδα για να τον κάνει κανονικό. Αφού, οι γονείς του ύστερα από μία σειρά γεγονότων αποφασίζει να τον διώξει, το παιδί ξεκινάει μια απίστευτη ιστορία γεμάτη περιπέτειες ψάχνοντας να βρει την μπλε νεράιδα και να κάνει το μεγάλο του όνειρο αληθινό.

 

Σχολιάστε

Top