Εικονική Πραγματικότητα

Η εικονική πραγματικότητα παρέχει πληροφορίες με διαδραστικό και ψηφιακό διαχειρισμό τρόπο σχετικά με τον πραγματικό κόσμο που περιβάλλει τον χρήστη . Στις μέρες μας γίνεται εθιστικό . Είναι κερδοφόρα προς εμάς η εικονική πραγματικότητα;

Όλα φυσικά έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους!!!

Κάποια από τα θετικά της είναι ότι με αυτόν τον     τρόπο     μπορούμε να ταξιδεύουμε ψηφιακά σε μέρη τα οποία     απέχουμε χιλιόμετρα μακριά μόνο με ένα «κλικ»      και να περιπλανιόμαστε σε αυτά σαν να είμαστε εκεί ζωντανά! Όπως για παράδειγμα η νέα εφαρμογή της Google Maps όπου μπορούμε να δούμε μέρη  σε 3D μορφή από όλο τον κόσμο .

Ένα δεύτερο παράδειγμα είναι τα videogames όπου με την υψηλή τους ανάλυση και τα φοβερά γραφικά έχουν ως αποτέλεσμα να έχεις την αίσθηση ότι εσύ ο ίδιος είσαι ο ήρωας του παιχνιδιού .

Αντίθετα , όμως , υπάρχει και η αρνητική πλευρά , όταν η χρήση όλων αυτών γίνεται υπερβολική δηλαδή όταν κάποιος εθίζεται . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την σπατάλη    πολύ και χρήσιμου χρόνου και την αντικατάσταση του πραγματικού κόσμου με τον ψηφιακό . Όπως για παράδειγμα πολλά παιδιά στην εφηβεία εθίζονται πολύ εύκολα η για λόγους που νιώθουν μειονεκτικά στο ΄΄ κόσμο ΄΄ τους ή για κάποιο πρόβλημα που έχουν με την εμφάνιση τους ή γιατί τους αρέσουν πολύ τέτοιου είδους απασχολήσεις. Αυτοί οι έφηβοι εθίζονται στους υπολογιστές τους και παραμελούν το σχολείο και πολλές φορές ξεχνούν και τις βασικές τους ανάγκες όπως για παράδειγμα να φάνε , χάνουν την επικοινωνία με τους φίλους και την οικογένεια τους. Και κάτι ακόμα πιο επικίνδυνο και αρκετά συχνό και εύκολο  να πραγματοποιηθεί είναι μέσω αυτών των παιχνιδιών να πέσουν θύματα κακοποίησης.

Για αυτούς τους λόγους και πολλούς ακόμα θα πρέπει να διασκεδάζουμε με αυτά τα παιχνίδια χωρίς να εθιζόμαστε και ΠΑΝΤΑ να έχουμε μετρό!!!

Σχολιάστε

Top