Φίλοι, η οικογένεια που εμείς επιλέγουμε

7513

Φιλία είναι η σχέση ανάμεσα σε δύο ή περισσότερους ανθρώπους ίδιου ή διαφορετικού φύλλου των οποίων η σχέση βασίζεται στην ειλικρίνια, την εμπιστοσύνη και την αμοιβαία αφοσίωση. Στην φιλία δεν παίζει ρόλο η φυλή , η εθνικότητα και  το χρώμα. Όλοι μπορούν να είναι φίλοι μεταξύ τους.

Η φιλία ξεκινάει από την παιδική ηλικία, την ηλικία των τριών όταν οι μαμάδες μας , μας πήγαιναν στις παιδικές χαρές. Εκεί μαζευόμασταν όλα τα παιδιά και παίζαμε τα πρώτα μας παιδικά παιχνίδια. Η έννοια της φιλίας είναι πολύ σημαντική στην εφηβική ηλικία. Σε εκείνη την περίοδο οι έφηβοι εκτιμούν πολύ την φιλία αφού την θεωρούν πιο σημαντική και από την οικογένεια.  Αυτό συμβαίνει επειδή οι σχέσεις των παιδιών με τους γονείς  αλλάζουν και τα παιδιά ψάχνουν κάποιον που να τα συμπαραστέκεται και να τα καταλαβαίνει. Αυτές οι σχέσεις αναπτύσσονται συνεχώς και πολλές φορές κρατάνε μέχρι τα βαθιά γεράματα. Στις σχέσεις φιλίας υπάρχει ειλικρίνια και εμπιστοσύνη και τα άτομα συμπληρώνουν το ένα το άλλο και δεν επιδιώκουν να γίνουν ίδια. Ένας αληθινός φίλος πρέπει να είναι και αυστηρός κριτής , για να δείχνει το σωστό και το λάθος και να μας βοηθάει να αποκτούμε αυτογνωσία και αυτοκριτική.

Στην ζωή μας θα γνωρίσουμε πολλούς ανθρώπους και θα κάνουμε πολλές προσπάθειες για να δημιουργήσουμε φιλίες. Κάποιες θα είναι επιτυχείς και κάποιες αποτυχημένες.

Δέσποινα Μίχου

Top