Δημιουργούμε και μαθαίνουμε!!!

xanth1

Την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου   οι 3 τάξεις της Α” Γυμνασίου του σχολείου μας απόλαυσαν μια   ενδιαφέρουσα  εκδρομή   στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στη Χ.Α.Ν.Θ.  , στο εργαστήριο κεραμικής. 

Ξεκινήσαμε όλο κέφι. Στο διώροφο λεωφορείο που μας πήρε από το σχολείο ακόμα και το να πάρουμε   παρουσίες έγινε με δυσκολία   μια που  τα περισσότερα παιδιά  άκουγαν μουσική και τραγουδούσαν. Βέβαια κανείς δεν ενοχλούσε κανέναν.

 Πρώτα χωριστήκαμε σε δυο γκρουπ των 25 ατόμων που έκαναν όλες τις δραστηριότητες εναλλάξ .Το  1ο γκρουπ ξεκίνησε από το εργαστήριο κεραμικής της Χ.Α.Ν.Θ. Εκεί τα παιδιά κατασκεύασαν ένα αντικείμενο  από πηλό , το ακροκέραμο που βρίσκεται στον Παρθενώνα . Αφού τελείωσαν την κατασκευή του αντικειμένου προχώρησαν σε μία αίθουσα όπου είδαν ένα βίντεο σχετικά με την  αρχιτεκτονική του Παρθενώνα . Το βίντεο  μας έδινε πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες που άξιζε να τις ακούσεις.

xanth3

xanth7

 Το δεύτερο γκρουπ άρχισε από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Εκεί τα παιδιά θαύμασαν αντικείμενα της καθημερινότητας των ανθρώπων, κάποια κοσμήματα κ.α. Παρακολούθησαν ένα βίντεο και μετά απόλαυσαν μια βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στα Μikel όπου και οι περισσότεροι πήραν κάτι να πιούν ή να φάνε.

Όταν και τα δύο γκρουπ είχαν τελειώσει με τις ξεναγήσεις και τις δραστηριότητες  επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο και πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.
                                                                                                 

Πιστεύω πως στα περισσότερα παιδιά  αυτή η εκδρομή τους άρεσε  και θα τους μείνει αξέχαστη . Περισσότερο από όλα  αυτό που ξεχώρισαν ήταν η ευκαιρία να πλάσουν με τον πηλό το δικό τους  του κεραμικό   που το πήραν μαζί σπίτι και θα τους θυμίζει για πάντα αυτή την ωραία εκδρομή.

Χριστίνα Στεφανίδου  Α’2

xanth6

xanth8

xanth4

xanth2 

Top