Μ’αρέσουν οι κακές συνήθειες αλλά…..

 kakes-sunithies

Δυστυχώς ή ευτυχώς όλοι μας έχουμε κακές συνήθειες. Στο κάτω κάτω είμαστε άνθρωποι, δεν γίνεται να είμαστε τέλειοι. Κάθε φόρα που μας έρχονται στο μυαλό αυτές οι συνήθειες απλώς τις προσπερνάμε. Έτσι θεωρούμε πως αποφεύγουμε να βρεθούμε σε δύσκολη θέση ανοίγοντας έναν διάλογο με τον εαυτό μας (ποιος τον ακούει πάλι αυτόν;). Όμως είναι αποδοτικό αυτό; Καλύτερα δεν θα ήταν να προσπαθήσουμε να τις σταματήσουμε;

ΚΑΚΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 1:ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ, ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Ή ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μία από τις πιο διαδεδομένες κακές συνήθειες μας είναι οι ώρες που περνάμε μπροστά από μία οθόνη καθημερινά. Κακά τα ψέματα, τι καλύτερο από το να βολευτείς στον καναπέ με μία σακούλα πατατάκια στο χέρι, κούβερτα και κινητό, υπολογιστή ή τηλεόραση; Όμως, αν αναλογιστούμε τον χρόνο που ξοδεύουμε έτσι θα συνειδητοποιήσουμε πόσα άλλα πράγματα θα μπορούσαμε να κάνουμε. Μία βόλτα με την παρέα, λίγος ποιοτικός χρόνος με την οικογένεια, ζωγραφική, χειροτεχνίες, άθληση είναι λίγες από τις εναλλακτικές δραστηριότητες που θα μπορούσαν να γίνουν. So get activated my friend, μπορείς να φας πατατάκια κι αργότερα.

ηλεκτρονικές-συσκευές-29249092

ΚΑΚΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 2:ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΥΠΝΟΥ

Ας είμαστε ειλικρινείς. Ποιος έφηβος κοιμάται το απαραίτητο χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να ξεκουράζεται τις καθημερινές; Το σχολείο, τα φροντιστήρια, οι εξωσχολικές δραστηριότητες, τα social media δεν αφήνουν τους εφήβους να απολαύσουν έναν σωστό και ήρεμο ύπνο. Όμως, με έναν καλό προγραμματισμό και λίγο αυτοέλεγχο στον τομέα των social media το πρόβλημα αυτό λύνεται. Οπότε, όνειρα γλυκά<3

78afaacbba3bca41a1ce9f675afbba4f_XL

ΚΑΚΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 3:ΤΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΑΓΧΟΣ

Το άγχος είναι μία από τις πιο συνηθισμένες λέξεις στο λεξιλόγιο των εφήβων. Το σχολείο, οι εξετάσεις, οι αγώνες και η καθημερινότητα γενικά είναι παράγοντες που δημιουργούν το περισσότερο άγχος στους εφήβους. Όμως όμως όμως ο καλός ύπνος, η καλύτερη οργάνωση χρόνου και ο αθλητισμός βοηθάνε στην καταπολέμηση του και στην ψυχική ευημερία. So chill and have yoga ;)

agxos_panellinion_590_b

ΚΑΚΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 4: FAST-FOOD

Δευτέρα. Τέλος επταώρου .Στο σπίτι έχετε φακές. Οπότε τι  πιο λογικό από το να κάνεις μια επίσκεψη στο κοντινότερο φαστφουντάδικο αποφεύγοντας τη φακή και χορταίνοντας με τον πιο ευχάριστο τρόπο; Μπορεί να ακούγεται ελκυστικό και είναι, όμως πόσο ωφέλιμο είναι για το σώμα σου; Όλα αυτά τα λίπη στο μέλλον θα έχουν σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση πολλών ψυχοσωματικών προβλημάτων. Είναι λογικό να τρως και fast food αλλά όχι σε καθημερινή βάση. Οπότε my friend κάνε υπομονή και σκέψου πως αντί για φακές τρως σουβλάκια.

αρχείο λήψης

ΥΡΩ ΒΡΙΓΓΑ

Top