Τσουρέκια παραδοσιακά
Υλικά
- 2 κιλά αλεύρι σκληρό
- 500 γραμμάρια άχνη
- 6 αυγά
- 500 γραμμάρια γάλα
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- Μαχλέπι
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- 3 φακελάκια μαγιά
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά και βάζουμε μέσα την μαστίχα , το μαχλέπι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Σε χλιαρό γάλα διαλύουμε την μαγιά και βάζουμε τα αυγά που χτυπήσαμε στο μίξερ.
- Κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι και αναδιπλώνουμε 20 φορές περίπου .
- Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε και αυτό από πάνω . ΟΧΙ ΚΑΥΤΟ.
- Στο τέλος χτυπάμε ένα ασπράδι με λίγο νερό και τα αλείφουμε.
- Βάζουμε και σουσάμι και ψήνουμε.
Νάνση Κ.
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.