Ωτία
Όταν τα αυτιά (ωτία) γίνονται γλυκίσματα στην ποντιακή κουζίνα , συναρπάζουν με τη γεύση τους μικρούς και μεγάλους . Άλλα μικρά , άλλα μεγάλα , ανάλογα με τη διλαθεση , τα ωτία , είναι γλύκισμα εύκολο και πεντανόστιμο. Προσφέρονταν , συνήθως , σε γάμους και βαπτίσεις , αλλά και γενικότερα σε γιορτές.
ΥΛΙΚΑ
350 γρ. γιαούρτι αγελαδινό
1φλυτζάνι γάλα
4 αυγά
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
Μισό φλυτζάνι λάδι
Αλεύρι ( όσο πάρει )
6-7 κουταλιές ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε μαζί τ” αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά – σιγά το γιαούρτι και το γάλα.Συνεχίζουμε ν” ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Έπειτα , ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και λίγο -λίγο το αλεύρι , ώσπου να γίνει μια μαλακή , εύπλαστη ζύμη , που να μην κολλάει. Κατά τη διάρκεια του ζυμώματος, για να μην μας κολλάει η ζύμη στα χέρια , βάζουμε λίγο λάδι . Στη συνέχεια ανοίγουμε φύλλο πάχους περίπου ενός δαχτύλου και κόβουμε κομμάτια σε σχήμα ρόμβου.
Με το μαχαίρι ανοίγουμε μια τρυπόυλα στη μέση .Παίρνουμε τη μια άκρη από το κομμάτι του ρόμβου και την περνάμε μέσα από την τρυπούλα . Με αυτόν τον τρόπο , το σχήμα που θα βγει θα θυμίζει ωτί , δηλαδή αυτί.
Τέλος , σε καυτό ελαιόλαδο , βάζουμε τα ωτία και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν .
Μπορούμε να τα σερβίρουμε σκέτα ή πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη.
Πηγή: τραπεζούντα.gr
Δέσποινα , Κυριακή , Νάνση , Πελαγία .
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.