Τσουρέκια παραδοσιακά

5

Υλικά

  • 2 κιλά αλεύρι σκληρό
  • 500 γραμμάρια άχνη
  • 6 αυγά
  • 500 γραμμάρια γάλα
  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • Μαχλέπι
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3 φακελάκια μαγιά

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά και βάζουμε μέσα την μαστίχα , το μαχλέπι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  2. Σε χλιαρό γάλα διαλύουμε την μαγιά και βάζουμε τα αυγά που χτυπήσαμε στο μίξερ.
  3. Κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι και αναδιπλώνουμε 20 φορές περίπου .
  4. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε και αυτό από πάνω . ΟΧΙ ΚΑΥΤΟ.
  5. Στο τέλος χτυπάμε ένα ασπράδι με λίγο νερό και τα αλείφουμε.
  6. Βάζουμε και σουσάμι και ψήνουμε.

 

Νάνση Κ.

Σχολιάστε

Top